2019 Mercedes G350d dizel kao oličenje moći

Više slika

Više slika

Sasvim nova postavka Mercedes-Benz G-klase je kompletirana, sa dodatkom nove ulazne varijante G350 d dizel varijante.

Dostupna od juna sa dve V8 benzinske varijante pogona, nova G-klasa konačno je dobila i dizel motor, koji će biti istovremeno i najjeftinija i najekonomičnija opcija u trenutnoj postavci. G350d koristi novi OM 656 turbo dizel motor sa šest cilindara u ravni, koji izbacuje 282 konjske snage pri 3.400 do 4.600 obrtaja u minutu i 600 Nm obrtnog momenta pri 1.200 do 3.200 rpm. Povezan sa 9G-Tronic devetostepenom automatskom transmisijom brzine, Euro 6d-Temp dizel motor sa šest cilindara prosečno troši oko 9.6 litara na sto kilometara.

Uprav to ga čini najefikasnijim pripadnikom G-klase svih vremena, a to je postignuto delimično zahvaljujući kliznoj funkciji u Eco režimu rada. Pored toga, ovo je ujedno i najmoćniji pripadnik G-klase sa dizel motorom. Njegov najviši obrtni momenat je skoro pa isti onom koji generiše četvorolitarski twin-turbo V8 motor u G500 modelu.

Iz Mercedes-Benz brenda kažu da će novi motor postaviti nove standarde u G-klasi kada se radi o performansama, kako na drumu tako i van njega. G350d od nula do sto kilometara na čas iz stanja mirovanja ubrzava za 7.4 sekunde, a maksimalna brzina koju može razviti je 199 kilometara na čas.

Komfor ovog modela je takođe dotaknut novim motorom, jer novi dizelaš proizvodi daleko manje buke i vibracija u kabini, za razliku od svog V6 prethodnika. Kako bi to iblo moguće, držači motora su po prvi put dobili aktivnu kontrolu.

Što se njegovih off-road performansi tiče, novo kućište prenosa brzine je direktno povezano sa transmisijom, a dizajnirano je tako da šalje četrdeset procenata vozačkog momenta prednjoj osovini, a 60 procenata zadnjoj. Kao što je i očekivano, G350d ima i nisko-dometni reduktor za vožnju po težim terenskim uslovima.

Iz brenda takođe tvrde da je novi dizel G-klase bolje opremljen od svog prethodnika. Standardni model u sebi sadrži kožna sedišta, kožne Artico ručno rađene detalje na instrument panelu, drvene akcente, Dynamic Select selektor režima vožnje, aktivnu kočionu asistenciju i druge pomoćne sisteme.

Od januara iduće godine, ovaj model će biti dostupan za kupovinu u Evropi i na drugim tržištima, dok će se kod dilera pojaviti kao vesnik proleća. Cena će biti najavljena kada se datum lansiranja bude približio.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group