2019 Mercedes-Benz GLE dobija novi izgled i tehnologije

Više slika

Više slika

Nakon duge kampanje i obimnog razvojnog ciklusa, nova generacija Mercedes-Benz GLE modela zvanično je predstavljena pre sajma automobila Paris Auto Show, koji startuje početkom oktobra...

Nakon kratkog pogleda na novi GLE model, veoma je lako primetiti različitosti između njega i prethodne generacije. Mercedes-Benz tvrdi da dizajn ovog terenca poseduje bazu u harmoničnoj interakciji između emotivnog i inteligentnog stila, okarakterisanog bezvremenom lepotom, kombinovanom vrhunskim tehnološkim usavršavanjem i redukcijom svega što je zaista važno. Iako su ove reči zaista poetske i možda prevelike, ne postoji nikakva sumnja da je novi GLE daleko lepši od modela koji menja.

Sa prednje strane, Mercedes-Benz je uključio komplet lepše dizajniranih farova, kao deo redizajnirane prednje maske i lažnih usisnika vazduha. Sa strana, nalaze se novi točkovi, dostupni u veličinama između 18 i 22 inča, dizajnirani kako bi evocirali izgled C stubova, podsećajući nas na transformaciju vozila koja se dogodila na njegovoj zadnjoj polovini, gde inovativni dizajn kompletiraju tanka štopsvetla.

Mercedes-Benz je takođe radio sveobuhvatno na redizajniranju i usavršavanju enterijera putničke kabine GLE modela. Tokom procesa, baza vozila je produžena za 80 mm, omogućujući dodatnih 69 mm prosotra za noge u zadnjem delu, ali i 33 mm u prostoru za glavu. Kapacitet prtljažnog prostora povećan je na 825 litara, sa podignutim zadnjim sedištima, dok se povećava na neverovatnih 2.055 litara kada je ovaj red spušten.

Baš kao i A klasa, novi GLE takođe koristi poslednju generaciju MBUX tehnologije, Mercedes-Benz User Experience informativno zabavnog sistema, koji poseduje dva velika ekrana od 12,3 inča kao standard, između ostalog. U terminima pogona, 2019 Mercedes-Benz GLE će inicijalno biti prodavan sa popularnim šestocilindričnim motorom u ravni, zaduženim za zamenu trolitaraca i u GLE 450 4MATIC varijanti. Međutim, različiti dizel modeli i priključni hibridi bi uskoro trebalo da stignu, uključujući i nekoliko četvorocilindričnih jedinica.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group