2019 McLaren 720S Spider kombinuje tvrdi sklopivi krov sa 710 ks

Više slika

Više slika

McLaren Super Series asortiman raste, kako nam kompanija predstavlja sasvim novi 720S Spider model...

Krećući se koracima kupea, ovaj roadster ima poznatu prednju masku sa distinktivnim farovima. Velike promene dešavaju se iza A stubova, kako 720S Spider ima tvrdi krov koji se sastoji od jednog panela kreiranog od karbona. McLaren kaže da je njihov tvrdi kabrio krov najbrži u klasi superautomobila, jer se podiže i spušta za 11 sekundi, pri brzini od 50 kilometara na čas.

Kupci koji žele da se predaju iskustvo otvorenog vazduha, mogu naručiti elektrohromični stakleni panel za krov umesto karbona, a pretvara se iz transparentnog u obojeni uz pomoć jednog pritiska na dugme.

Pored hi-tech krova, 720S dolazi opremljen aerodinamičnim podupiračima i aktivnim zadnjim spojlerom, koji se automatski prilagođava u zavisnosti od toga da li je krov otvoren ili zatvoren. Na kraju, novi model ima unikatne točkove od 19 i 20 inča, koji dolaze sa Pirelli P Zero ili Pirelli P Zero Corsa gumama.

Poput svih ostalih McLaren modela 720S Spider ima laganu strukturu od karbona koja je ekstremno snažna i rigidna, toliko da inžinjeri nisu morali da mu dodaju dodatnu podšku uprkos uklanjanju krova. Ipak, oni su dodali fiksirane karbonske podupirače, zarad zaštite od prevratanja, zamenivši čelične verzije, što je novi model olakšalo za 6.8 kilograma.

Kada govorimo o težini, 720S model ima 1.332 kilograma, što znači da teži samo 49 kilograma više od kupea. Njega pokreće twin-turbo 4.0 litarski V8 motor koji proizvodi 710 konjskih snaga i 769 Nm obrtnog momenta. On je povezan sa sedmostepenom sekvencijalnom transmisijom, koja mu omogućava ubrzanje od nula do sto za 2.8 sekunde, odnosno od 0 do 200 kilometara na čas za 7.9 sekundi. Ako ima dovoljno prostora, ovaj model može razviti maksimalnu brzinu od 341 kilometar na čas. Ipak, kada je krov spušten, maksimalna brzina pada na 325 kilometara na čas..

Ovaj McLaren 720S Spider se već sada može naručiti sa cenom od 273.000 evra.

 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group