2019 CLS izgleda daleko bolje od prethodnika

Jedna od najvećih primesa prošle nedelje na sajmu automobila u Los Anđelesu definitivno je bila nova mašina kompanije Mercedes…

A ono čime su ljudi najviše bili impresionirani jeste dizajn. Nisu ih impresionirale njegove karakteristike, niti opseg motora, već stil automobila nemačkog brenda, za koji se očekivalo da nastupi kao nešto više sportska alternativa konvencijalnoj E klasi, na kojoj je baziran.

Prva generacija CLS modela prošla je veoma zapaženo, a ovi modeli su predstavljali prve kupe varijante sa četvoro vrata na svetu, a upravo zbog nje je nastao i A7 Sportback automobil kompanije Audi i BMW model šeste serije Gran Coupe.

Nakon stvaranja potpuno novog segmenta i impresionirajući gotovo sve njegovim prvim vozilima, Mercedes CLS preuzeo je deo same srži tog dizajna i u sledećoj generaciji, ali je ipak vremenom napustio osnove svog prethodnika i potpuno jedinstven eksterijerni stil.

Sa svim novim modelima koji su usledili, Mercedes se potpuno odvojio i od druge generacije, veoma snažno stilizovanim eksterijerom, ali je sa novim automobilom gotovo vratio liniju svojim korenima. Najnoviji 2019 CLS model zapravo mnogo podseća na automobil prve generacije. Ukoliko ne verujete, predstavljamo vam neke nove fotografije koje možete videti u našoj galeriji.

Kao što možete primetiti jasnim upoređivanjem, nemački proizvođeč se opredelio da ostavi dizajnerske elemente u slobodnom toku, neprekinute, od samih ivica i konstrukcije krova do zadnjeg dela automobila. Možemo sa lakoćom reći da je druga generacija bila preterano stilizovana, dok je ovaj njen naslednik daleko elegantniji, što je svakako veliko poboljšanje.

Štaviše, 2019 CLS izgleda više kao kupe automobil zahvaljujući njegovom špicastom prednjem delu, dok je njegov prethodnik mogao da lako da bude zamenjen sa bilo kojim drugim automobilom iz Mercedes postavke, zbog njegovih farova, maske, haube i dizajna prednjeg branika, posebno nakon redizajnerskog projekta kompanije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group