2019 Bentley Bentayga V8 dolazi sa 550 ks

Više slika

Više slika

Prethodne nedelje pojavile su se informacije o tome da kompanija Bentley planira da ponudi novi twin-turbo V8 motor za svoje Bentayga modele...

Ove glasine potvrđene su od strane svetskih medija koji su predstavili dokumentaciju nabavljenu iz štaba vladine Nacionalne administracije za bezbednost na putevima Velike Britanije, a oni otkrivaju da će 2019 Bentayga modeli biti ponuđeni sa četvorolitarskim V8 motorom koji proizvodi 550 ks. Dokumenti ne otkrivaju gotovo ništa više, ali deluje da će nova linija Bentayga automobila posedovati identničan twin-turbo V8 motor zapremine četiri litre, koji možemo videti u modelima Porsche Cayenne Turbo.

U automobilima nemačkog proizvođača, ovaj motor proizvodi 550 ks i 770 Nm obrtnog momenta, što je sasvim dovoljno da veliki krosover ubrza do stotke za samo 4,1 sekund, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 286 km/h.

Radi poređenja, šestolitarski W12 agregat modela Bentayga stvara oko 608 ks i 900 Nm obrtnog momenta. Ove cifre dovoljne su kako bi luksuzni krosover uspeo da dostigne stotku za 4,1 sekund i maksimalnu brzinu od 301 km/h.

Inicijalni podaci sugerišu da će V8 turbo varijanta biti lansirana tokom jula ove godine, a da će joj se nešto kasnije priključiti hibridne linije, za koje se smatra da će debitovati na ženevskom sajmu automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group