2018. Mercedes-Maybach S650 Sedan sa AMG V12 motorom

Više slika

Više slika

Daimler je priznao da sigurno neće kreirati nove AMG Maybach modele...

Ovo su dva posebna ogranka Mercedes opsega kako samo ime naglašava. Ostaje pitanje, kako nemački proizvođač automobila uslišava želje svih svojih kupaca koji žele da ova ideja spajanja postane stvarnost?

Ovo se završava tako što se AMG motor postavi u Maybach model kome se ne menja oznaka i ostaje samo Maybach. Ovo je Mercedes uradio sa modelima G650 Laundaulet i S650 Cabriolet. Baš kao što smo i očekivali taj isti motor je postavljen i u sedan varijanti takođe.

Iako nije kreiran nikakav javni izveštaj o ovome, proizvođač je veoma tiho objavio inicijalne podatke o specifikacijama 2018 Mercedes-Maybach S650 sedan modela. U srži, nova varijanta je neverovatno slična limuzini koju smo već videli, ali umesto V8 agregata ili standardnog V12 modela, kupci dobijaju AMG pokretački sklop sa 621 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta.

Ovo je isti motor koji možete pronaći u prethodno pomenutom modelu Maybach serije 650, kao i AMG automobilima iz linije SL65, kao što su SL65 roadster, G65 sport-ute, S65 sedan - kupe i kabriolet. Kanalisana na zadnju osovinu putem sedmostepenog automatskog menjača, sva ta snaga je sasvim dovoljna kako bi lansirala ovaj veliki automobil do sto iz mesta za samo 4,6 sekundi. Ovo je za 0,4 sekunde sporije od modela S65 sedan koji deli identičnu platformu, motor i gotovo sve ostalo, ali je ovaj model veći za gotovo jednu trećinu metra.

Pored toga, novi model je dobio i na kilaži, a možete dobiti i ultra luksuznu verziju koja je značajno teža od S65 automobila.

Takođe, kompanija nije najavila ni liste cena za određena tržišta, ali kada uzmemo u obzir da postojeća verzija Maybach S600 modela startuje sa 191.300 dolara, AMG S65 sa 226.900 $, sada ne možemo očekivati veliku razliku, a cena verovatno neće prelaziti četvrtinu miliona dolara.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group