2018 Mazda6 novog izgleda sa 250 ks u turbo verziji

Više slika

Više slika

Toyota ima Lexus, Nissan poseduje Infiniti, a Honda segment koji se zove Acura…

Međutim, Mazda je uvek predstavljala samu sebe. Na sajmu Automobila u Los Anđelesu redizajnirana Mazda6 možda ne deluje kao najuzbudljivije vozilo na tezgi, ali sa sigurnošću možemo tvrditi da je najlepše.

Novi model kompanije Mazda predstavlja rivala modelima kao što su Toyota Camry i Honda Accord, a Mazda6 se nalazi u jednom od segmenata koji poseduje najljuću konkurenciju u industriji. Zbog svih revizija koje su nastale tokom niza godina u kojima ovaj model postoji, kompanija Mazda je zasluženo dobila deo ovog kolača.

Poslednji dizajn novog modela 6, koji je dobio ekstenzivne promene u odnosu na postojeći model, poseduje dizajnerski jezik kompanije, koji je po prvi put predstavljen Vision Coupe konceptom u Tokiju. Bićemo zaista srećni ako novi model zadrži prepoznatljivu Soul Red Crystal boju. Međutim, Mazda se po svemu sudeći sprema da sa svojim novim sedan modelom osvoji mnogo veći deo tržišta.

Imajući u vidu da se verzije visokih performansi novog CX-9 modela 55% prodaju u Touring ili Signature paketima opreme u Americi, na primer, Mazda nudi svoju novu šesticu sa dodatnom opremom kao što su napa koža, UltraSuede paketom materijala i različitim drvenim finišima. Opciono dizajnirana sedišta mogu biti prilagođena radi bolje ergonomičnosti, dok se u kabini još nalaze i podižući displeji koji se pojavljuju na šoferšajbni i instrument monitor od sedam inča.

Snaga automobila dolazi iz Skyactiv-G 2.5 četvorocilindričnog motora kompanije Mazda u dve varijante, sa unutrašnjim sagorevanjem ili turbo punjačem. Sa 250 konjskih snaga i 420 Nm obrtnog momenta, Mazda za svoj motor sa indukcijom snage (koji je inače preuzet iz modela CX-9), kaže da pakuje isto snage, koliko i četvorolitarski motori, zahvaljujući svom turbo punjenju varijabilnog pritiska. Mazda6 je dostupna sa manualnim menjačem, u varijanti sa nešto nižim specifikacijama, dok turbo model dolazi matiran na šestostepeni automatik.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group