2017 Mercedes S Cabriolet

Više slika

Više slika

Mercedes je zvanično predstavio svoju šestu varijantu aktuelne S klase u kabriolet verziji...

 

Predstaviće se na sajmu u Frankfurtu, a ovaj prvi luksuzni kabriolet sa četiri sedišta iz Mercedesa od 1971. godine je predstavljen kao "prvi svetski udobni kabriolet". Možete ga opremiti sistemom Aircap, koji je automatski sistem za zaštitu od vetra, Airscarfom koji greje vrat, grejnim rukohvatima, sedištima i kontrolom klime Thermotronic. 

Thermotronic je sistem koji je u potpunosti automatizovan, što znači da vozač ne mora da bira mod rada za otvoren, ili zatvoren krov, niti mora da podešava temperaturu za različite uslove vožnje.

Dizajneri Mercedesa su posebnu pažnju obratili na gepek. Kada je krov otvoren, savija se u deo gepeka. Ovo znači da vozač više ne mora da zaustavi kako bi otvorio gepek ručno. Kao dodatak, kada je krov podignut, deo u koji se savija može da se iskoristi kao proširenje gepeka da bi se dobilo više prostora.

Krov je napravljen od tri sloja i dostupan u crnoj, tamno plavoj, bež i tamno crvenoj boji, a može da se otvara i zatvara dok se krećete brzinom do 60km/h. Ovaj proces će vam oduzeti oko 20 sekundi. 

S klasa kabriolet kreće u prodaju u decembru, a u salone stiže na proleće 2016. godine sa dva pogona koja možete da birate. Jedan je 4.7 V8 sa 455PS u obliku S 500, a tu je i 585PS 5.5 biturbo V8 u S63 4Matic. Drugi navedeni ubrzava od 0 do 100km/h za samo 3,9 sekundi.

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group