2017 Mercedes-Benz E-Class

Više slika

Više slika

Konačno su se pojavile zvanične fotografije 2017 Mercedesa E klase na internetu, nedelju dana pre nego što je očekivano da bude premijera ovog automobila na sajmu u Detroitu...

 

Slike dolaze iz Auto Pressa i dodaju nove detalje o sledećoj generaciji E klase, sa kodnim imenom W213. 

Prema izvoru, sedan iz Štutgarta dolazi sa novom Mercedesovom platformom MRA, koju deli sa poslednjom generacijom C klase i S klase, sa osnovom dužom 65mm.

Enterijer je Mercedes već predstavio kroz nekoliko fotografija, a bitniji detalji su instrument tabla koja je u potpunosti digitalizovana, sa tehnologijom koja je pozajmljena iz S klase, ali samo za modele iz viših kategorija, dok je za ulazne modele zu analogni instrument.Infotainment sistem i ekran osetljiv na dodir je podrazumevan na svim modelima. 

Nova E klasa donosi 3 nova izbora kada je u pitanju suspenzija, pa je tu 15mm niže vešanje za Avantgarde modele, 15mm niža i tvrđa suspenzija sa podesivim amortizerima za sporstke verzije, kao i opciona vazdušna suspenzija sa elektronski podesivom tvrdoćom. 

U Evropi ovaj model kreće sa E200 modelom i 2.0 turbo motorom benzincem, a tu je E200d sa novo razvijenim 2.0 turbo dizelom sa 192ks i potrošnjom od 3,9l na 100km. 

Osim AMG modela, ostali modeli će biti u ponudi sa Mercedesovim 9G-Tronic automatskim prenosom, dok će određeni motori biti u ponudi i sa pogonom na sve točkove. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group