2017 Ford Fiesta

Ford je konačno otkrio detalje nove Fieste, koja će biti u ponudi u četiri različite verzije, ST sportska linija, Titanium, Vignale kao vrh ponude i po prvi put Active paket...

 

Kao što se i očekivalo, Ford Fiesta je porasla, sada je 71mm duža i 12mm šira. Pored dimenzija, tu je i porast enterijera, a Ford je želeo da novoj Fiesti da i lepši izgled sa ravnijim linijama. 

Ford je unapredio i kvalitet svog modela, pa sada spolja ne možete videti šrafove, prskalice su takođe skrivene, a u unutra kontorlna tabla odaje utisak kao da je urađena iz jednog dela. 


 

Ford je dodao i SYNC 3 infotainment sistem koji je u ponudi sa tri različite veličine ekrana, kao i B&O audio sistem koji je sada takođe na listi dodatnih opcija. 

U kabini je smanjena buka, korišćenjem boljih materijala i bolje izolacije. Ford kaže da su postigli najviši nivo izolacije od spoljnih zvukova u svojoj klasi, a nova Fiesta je 7% tiše od odlazećeg modela. 

Kupci sada imaju najbogatiju ponudu do sada iz koje mogu da izaberu. Ford će ponuditi premijum Vignale veriziju, koja dolazi sa 18oinčnim felnama, posebnim detaljima eksterijera i bojama, kao i novim sedištima. 

Novo u ponidu je Active verzija koja dolazi sa većim razmakom od zemlje, i dodatnom zaštitom. ST line modeli će ponuditi sportski izgled i uživanje u vožnju, sa agresivnijim body kitom, sportskim vešanjem i kabinom sa sportskim sedištima.

 

Glavna novost kod nove Fieste je impresivna ponuda novih tehnologija. Ford je opremio ovaj model sa dve kamere, tri rada i 12 ultrasoničnih senzora, koji zajedno mogu da prate 360 stepeni oko vozila i da skeniraju put ispred vas do 130 metara. 

Ostali sistemi u ponudi su Active Park Assist sa Perpendicular Parking, Cross Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, Adjustable Speed Limiter, Blind Spot Information System, Distance Indication, Driver Alert, Lane Keeping Aid, Lane Keeping Alert and Forward Collision Warning i drugi.

Šasija nove Fieste je ojačana korišćenjem nove legure čelika i laserskim varenjem. Prednji trag je proširen za 30mm, a zadnji za 10mm, dok je osnova duža za 4mm. 


Ponuda motora je takođe bogata, pa su u ponudi trocilindični 1.0 EcoBoost benzinac sa tri nivoa snage - 100, 125 i 140PS. Sva tri su povezana na manuelni šestostepeni prenos, koji je nov, a verzija sa 100PS može da se poruči opciono sa automatskim prenosom sa šest brzina. 

Oni koji traže dizel model, nova Fiesta nudi najnoviji 1.5 TDCi u dve verzije sa 85 i 120PS. 

Nova Fiesta će biti lansirana u Evropi sredinom 2017. godine. 

O.r:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group