2016 Toyota Prius

Više slika

Više slika

Posle više špijunskih fotografija, 2016 Toyota Prius je zvanično predstavljena...

 

Toyota je skinula kamuflažu sa četvrte generacije Priusa u utorak uveče na događaju u Las Vegasu. Prius je svoj izgled dobio zaslugom Toyota Mirai modela, ali dolazi sa tradicionalnim "liftback" oblikom koji definiše ovu vrstu vozila još od druge generacije. 

Velike vesti dolazi zbog činjenice da novi Prius donosi prvu priemenu Toyotine New Global arhitekture, koja je njihova modularna osnova za nove modele. Kompanija kaže da nova platforma omogućava niži centar gravitacije, bolju kabinu za putnike i novu suspenziju. 2016 Prisu je duži skoro 7cm, 2cm širi, a 1,5cm niži od starog modela. 

Prednji deo Priusa izgleda poznato zbog Toyotininh detalja, a dominirau nova LED svetla i oštriji prednji spojler koji ovaj automobil čini malo oštrijim od starih modela. Toyota tvrdi da je prednji znak kod Priusa na istoj visini kao kod modela Scion FR-S i Toyota GT 86 Sport kupe.

Toyota obećava da je ovaj model čak i zabavan za vožnju, a misija efikasnosti je u potpunosti ispunjena, pa je ušteda na gorivu čak 10%. Očekuje se i Eco model koji će biti lansiran kasnije i koji bi trebao da donese još veću uštedu. 

Toyota je predstavila i Toyota Safety Sense, zbir elektronskih dodataka za vozača koji povećavaju bezbednost, kao što je detekcija pešaka, lane departure warning, adaptive cruise control... Prius je zbog svoje nove platforme prvi model koji je dobio sve ove dodatke, a kompanija kaže da možemo da ih očekujemo i na drugim novim modelima. 

Crvena boja koju vidite je nazvana "Hypersonic Red". To je ono što dobijate kada Toyota odluči da napravi Prius "atraktivnijim".

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group