2016 Mazda MX-5 Miata

Najnovija Mazda je moderna, moćna i pomalo misteriozna...


Mazda je mala kompanija, ali to joj daje prednost u odnosu na velike na polju proizvodnje vozila kojima je potrebno posvetiti više vremena nego obično. Nova Mazda krije tajnu, čak i po pitanju izgleda, Kada je smo je videli prvi put, bili smo iznenađeni i uzbuđeni u isto vreme. E ovo je pravo sportsko vozilo. 

Sada, kada smo je videli uživo, možemo doneti nekoliko zaključaka: izgleda bolje uživo i enterijer ove Mazde je bolji u odnosu na bilo koji drugi automobil koji proizvodi Mazda. Takođe, dugačka je i niska kao pravo sportsko vozilo, i istovremeno vas navodi da saznate nešto više o njemu. Ako bi gledali performanse, onda bi odličan nadimak za ovaj automobil bio ,,Eclipes". Verovatno Mitshubushi ne bi ni primetio. ,,Moderna" je reč Dereka Džekinsa, direktora Mazde u Severnoj Americi, kojom opisuje četvrtu generaciju Mazde Miate. ,,Moćna" bi isto mogla, pošto ima agresivan izgled koji Mazda nije odavno proizvela, odnosno nije od modela RX-7.

Novi automobil ima veći međuosovnisnki razmak i veću haubu, dok je zadnji kraj ostao nepromenjen. Mazdini dileri će biti presrećni da ovaj automobil postave pored Mazde 3 i Mazde 6, jer će na taj način predstaviti prelep dizajn japanske kompanije. Prema Džekinsu, dizajn ovog automobila je na mnogo višem nivou u odnosu na kabriolete britanskih proizvođača. Naime, on tvrdi da britanski kabrioleti izgledaju kao jedno telo koje se oslanja na točkove, dok za Miatu okarakterisao kao niži automobil koji je dizajniran tako da se telo na neki način spoji sa točkovima, i da zato ima onako zakrivljene blatobrane.

Crni vetroban je sličan onom na automobilu koji je predstavlja 25 godišnjicu Mazde i biće standardan. Takođe, njegova crna boja se slaže sa točkovima kojima će Mazda opremiti mnoge druge modele. Unutra, 2016 Mazda MX-5 Miata je slična Mazdi 3, a to se vidi kroz isti infojtement sistem i točkić u sredini konzole. Mazda je rekla da će sa ovim automobilom uštedeti 200 kilograma u odnosu na prethodni model, što znači da će težina ovog automobila biti oko jedne tone. Takođe, očekujte da će ovaj automobil biti izgrađen od aluminijuma i mešavine drugih materijala.

Novi dizajn ovog automobila nas podseća na to kako je Jaguar E-type evoluirao u Jaguara F-type. Nema sumnje da je 2016 Mazda MX-5 Miata savremen automobil. Moramo se zahvaliti Mazdi na ovom automobilu, jer je na osnovu njega napravljen Porshe Boxster, BMW Z3, Z4 i Mercedes Benz SLK. 

A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group