2016 Lexus RX

Više slika

Više slika

Novi Lexus RX je jedna od najčuvanijih tajni u automobilskoj industriji, a sada je jasno i zašto...

 

U pitanju je definitivno najlepši SUV koji je Lexus napravio. Sa globalnom prodajom od preko 2,1 miliona primeraka, RX je najuspešniji model Lexusa ikada. Predstavlja tri od deset automobila koje japanska kompanija proda. Brojke su impresivne. 

Uprkos svom uspehu, nikada nije bio previše lep za gledanje, pogotovu ne od kada smo videli kako SUV srednje veličine može da izgleda posle pojavljivanja modela iz Porschea, BMWa i Mercedesa. 

Sve ovo se menja sa modelom za 2016. godinu. 

Prednji deo će vam odmah privući pažnju, koji je u potpunosti nov, sa ogromnom prednjom rešetkom koja nam uopšte ne smeta na ovom automobilu. Tu je i agresivni prednji branik i LED farovi. 

Ceo oblik je sportski i "mišićav". Na sreću ne izgleda kao uvećana verzija NX modela, što je bila briga većine fanova do samog predstavljanja. 

Unutraj e potpuno nova kabina sa uzbudljivim izgledom. Tu je ekran osetljiv na dodir sa dijagonalom od 12,3 inča, a ručica menjača je sada pomerena kako bi se bolje iskoristio prostor. 

Što se tiče motora tu su dve verzije, RX 350 i RX 450h, kao i RX F Sport opcija koja nudi vizuelna unapređenja nebitno za koji model se odlučite. 

RX 50 dolazi sa jačim i unapređenim 3.5 V6 motorom, koji daje 300ks i povezan je na osmostepeni automatski prenos, dok 450h dolazi sa hibridnim pogonom 3.5 V6 + električni motor koji nudi sličnu snagu kao i benzinac. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group