2016 Aston Martin V12 Vantage S Spitfire 80

Originalno je predstavljen 2005. godine sa V8 motorom, a aktuelni Vantage je dobio V12 motor dve godine kasnije...

 

V12 Vangtage S model je stigao 2013. kao nadogradnja, koja je dobila ne samo jači motor, već i jači automatski prenos, kao i kozmetička unapređenja. Naredna godina će doneti nove detalje kada je ovaj model u pitanju, a najbitniji je novi vizuelni paket i po prvi put, manuelni prenos. Iako je platforma na kojoj je baziran starija od 10 godina, Vantage je i dalje jedan od najboljih Grand tourer modela u premijum segmentu koji možete da kupite. 

Kao i kod većine Aston Martin automobila, Vantage je izrodio nekoliko ograničenih serija u poslednjih par godina. Najpoznatije su verzije za stazu, GT12 i GT8, ali su Britanci takođe lansirali i nekoliko verzija iz Q odeljenja sa neverovatnim enterijerima i bojama. Jedan od tih primera je Spitfire 80, koji slavi 80 godina od kada je legendardni Spitfire napravio svoj prvi let. 

Mnogi ga smatraju najvećim uspehom inžinjerstva u Britaniji, Spitfire je odigrao bitnu ulogu u odbrani Britanije tokom Drugog svetskog rata. Predstavljen je 1938. godine, dve godine posle prvog leta i uglavno je korišćen u Royal Air Force, kao i u Canadian Air Force, a i Amerikanci su imali nekoliko primeraka. Ostao je u službi do 1961. godine. 

Sa karijerom kakvu je imao, Spitfire je više nego zaslužio da dobije specijalnu ediciju Aston Martina posvećenu sebi. Q divizija je napravila automobil koji će se svideti ne samo auto entuzijastima, već i ljubiteljima Spitfire aviona. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group