2015 Volkswagen Jetta

Jetta kakvu smo oduvek želeli...


Nova Volkswagen Jetta je zabavna za vožnju. Da, dobro ste čuli, zabavna. Ovo ne bismo ni pomilisli 2011. godine kada je tek je predstavljena, jer je dobila kritike zbog jeftinog enterijera, nedostatka karaktera i motora. Od tada, nemačka kompanija je napravila poboljšanja na polju kočnica, motora i enterijera. Izgleda da Volkswagen konačno pravi Jettu kakvu je oduvek i trebao da pravi. 

Tipično, najveće promene su urađene na polju svetala i izgleda, ali kod nove Jette to nisu najzanimljivija poboljšanja. Nova rešetka naglašava širinu automobilu, kao i zadnji branik, dok novi farovi imaju LED svetla, a čini se da su stop svetla pozajmljena od Volkswagenovog rođaka  koji se naziva Audi. Enterijer, koji je ranije bio slaba tačka ovom automobilu, predstavlja lepo mesto za boravak. Tu je i dalje čvrsta plastika, ali je kontrolna tabla daleko lepša od prethodne. Takođe, modeli ovog automobila koji se nalaze u srednjem cenovnom rangu će imati navigaciju, dok je ranije ova opcija bila dostupna samo u modelima visokog cenovnog ranga. Pored toga, ekrani koji nemaju navigaciju su mnogo veći od onih koji je imaju, što je veoma interesatno.

Prvo što primetite dok vozite novu Jettu jeste koliko je to čvrst automobil.  Napravljene su određene promene kada je u pitanju njena struktura, prvenstveno zbog toga da bi pomogle automobilu da prođe testove bezbednosti, a rezultati su neverovatni. Čak i dizel S model sa točkovima od 16 cola je veoma tih, udoban za vožnju i stabilan. 2015 Volkswagen Jetta je pravo nemačko auto. A takvo treba i da bude. Novi dizel motor je gladak, ali i ubrzava veoma brzo. Zapravo, ubrzava toliko brzo da se nekada zapitate da li vozite dizel automobil. Proizvodi 150 ks, i ima 20 ks manje od modela sa benzinskim motorima.   

Cene za Jette će se kretati od 13000 do 21500 eura, u zavisnosti koji motor i model izaberete. Jetta je prestala da bude vozilo koje smo svi mrzeli, i postala jedan od boljih automobila koji imaju petoro vrata, odmah iza Mazde 3. Da li će nemačka kompanija nastaviti da unapređuje ovaj automobil, i na taj način preuzme prvo mesto? Videćemo u bliskoj budućnosti.

A. D. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group