2015 Nissan Versa

Još uvek je samo jeftino auto...


Iako je Nissan mnogo toga promenio, i dalje nema ništa uzbudljivo u vezi sa Versa modelom, najjeftinijim automobilom u Sjedinjenim Američkim Državama. Ipak, male promene su itekako vidljive na modelu za 2015. godinu. Pre svega, tu su velika stop svetla (velika su skoro koliko i retrovizori), nova hromirana rešetka, hromirane ručke na vratima i točkovi od 16 cola. Enterijer je kvalitetan, može se pronaći i lepo šiveće unutar njega, priključak za Bluetooth, novi volan sa dugmićima za kontrolu audio sistema i nekoliko hromiranih delova. Ukoliko doplatite 600 eura, dobićete ekran od 5.8 inča, monitor za parkiranje unazad, glasovnu komandu, navigaciju i gomilu aplikacija. Velika zadnja sedišta i ogroman gepek su jedine stvari zbog kojih bi neko kupio ovaj automobil.

Sa ovim automobilom nećete uživati u vožnji. Četvorocilindični motor koji proizvodi 104 ks vam omogućava se jedva krećete u saobraćaju, a konstatno menjanje brzina čini da motor bude trom, dok je zvuk kada automobil ubrzava veoma loš. Pored toga, ovaj automobil nema nikakvu izolaciju, što ga čini veoma bučnim tokom vožnje. Vožnja je loša, veoma loša, prvenstveno zbog loše amortizacije i preciznosti volana, ali i zbog loših kočnica koje kao da su napravljene od želea. Međutim, makar je potrošnja goriva pristojna, jer troši svega 9l sa petostepenim manuelnim menjačem, dok je potoršnja sa automatskim četvorostepenim menjačem 10l na 100 km.

Nissan zaslužuje pohvalu za veliki komfort, makar kada je u pitanju SL verzija. Ipak, Versa SL sa Tech paketom ulazi u grupu automobila kao što su Ford Fiesta, Honda Fit i Nissan Sentra, a svi automobili su mnogo bolji za vožnju od Sentre. Nissan Versa je automobil za ljude koji žele da voze novi umesto polovnih automobila, a izgleda da je zato i pravljen. Smatramo da se može kupiti mnogo bolji automobil za 15 000 eura, ako ne novi onda polovni, prvenstveno zbog toga jer Nissan Sentra nije dobar automobil ni u kom smislu.

Šta možemo zaključiti? Sigurno je da ne postoji dosadniji automobil na tržištu, osim možda nekog električnog. Ne vidi se nijedan razlog zbog kojeg bi neko poželio da ima ovaj automobil, jer je u svakom smislu dosadan. Da, upravo je to - dosadan.

A. D.  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group