2015 Mercedes Benz C300 4Matic

Konačno slobodan...


Najbolja stvar u vezi 2015 C-klase je ta što nije Mercedes Benz. Dobro, malo smo preterali sa izjavom da nova C-klasa nije Mercedes Benz, jer jeste. Proizvodi se u fabrikama Mercedes Benza, nosi znak Mercedesa i prodaje se salonima nemačke kompanije. Cena za novi W205 su porasle u odnosu na W204, ali se isplati platiti dodatni novac zbog boljeg interijera, više dodatne opreme i novog motora. Ovo je mini S-klasa, sa kvalitetnijejim materijalima nego pre, prelepim dizajnom i neverovatnim enterijerom. Pored toga, nova C-klasa koristi sedišta, prekidače za prozore, kao i parfeme, koji se posebno naručuju, iz S-klase. Enterijer nove C-klase je najbolji u segmentu - Audi, sada si ti na potezu.

Pored odličnog enterijera koji ima, Mercedes C- klasa je automobil koji je odličan i u vožnji. Sigurno je da će preoteti kupce Audiju i BMW-u, prvenstveno zbog toga je jer je ovo mnogo udobniji automobil od BMW-ove treće serije, odnosno od A4 modela. Takođe, nova C-klasa  je više pravljena da bude udobna limuzina, a tek onda sportski automobil. U cenu od 30 605 eura je uračunata Bluetooth konekcija, bežično paljenje, brisači koji su osetljivi na kišu, USB konekcija koja podržava Android i IOS telefone. Pored toga, ovaj automobil dolazi sa tehnologijom koja pomaže vozaču tokom vožnje, bezbednosnim uređajem koji ne dozvoljava vozaču da zaspi i kočnice koje se automatski pale ako vozač ne reaguje pravovremeno.

2015 C-klasa ima motor sa velikim punjačem zapremine 2.0l koji proizvodi 241ks i ima 4 cilindra i direktno ubrizgavanje. Kada pritisnete pedalu gasa, dobijate brz odgovor od automobila. Menjač je odličan, na testovima nije pokazivao nikakve greške. Kupci će se najviše opredeljivati za model koji ima motor od četiri cilindra, ali c400 4Matic sa V6 motorom koji proizvodi 329 ks je isto dostupan. Ovaj automobil će imati svoju hibridnu, dizel i AMG verziju.

Ovaj Mercedes je najluksuznija C- klasa ikad, ali isto tako i najbitnija. Što se tiče izgleda, C- klasa mnogo podseća na S- klasu, posebno ako se uzmu u obzir isti oblik farova i svetala. Kada sednete u ovaj automobil, odmah vidite da je ova malo veći nego što bi trebao da bude. Zapravo, to je slučaj sa svim nemačkim automobilima, a takav slučaj je i sa trećom serijom BMW-a ili Audijem A4. 

Da, C-klasa je uvek bila Mercedes Benz. A ovaj moderan, zadovoljavajući automobil je Benz u pogledu poželjnosti i prestiža.

A. D. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group