2015 Land Rover Discovery Sport

Stigla zamena za Freelander...

 

Mi ćemo, naravno, razumeti ako mislite da je svet pun terenaca koji nose poznate značke. Većina njih nikada ne nije ni videla prašinu, već se uglavnom kretala od jednog do drugog tržnog centra. Međutim, 2015 Land Rover Discovery Sport se izdvaja od svojih rivala po jednoj stvari, a to je da je dizajniran da ide van puta, makar ponekad. Ovaj automobil će se naći u prodaji početkom sledeće godine, i koštaće 29000 eura.

Ovo ime je rezultat Land Roverove politike različitog brendiranja na različitim tržištima. Na primer, u Americi je ovaj automobil poznat kao LR4, dok se u ostalim krajevima sveta naziva Discovery. Na osnovu prvih slika, rekli biste da je to mala slatka zver. Sportska verzija ovog automobila je niža od osnovnog Discovery modela koji će se naći na tržištu sledeće godine, i mnogo je slična Range Roveru Evoque jer oba automobila koriste isti četvorocilindrični motor sa turbo punjačem. Ovo je zapravo stari Land Roverov motor, i mi očekujemo da će ga poboljšati u novi Ingenium motor koji će se naći ispod haube Jaguara XE. Takođe, potrebno je istaći da će novi osam stepeni automatski menjač biti standardan.  

Telo je napravljeno od čelika, dok je krov od aluminijuma. Međutim, britanski proizvođač je odlučio da haubu i prednje branike isto napravi od aluminijuma, jer na taj način štedi na težini ovog automobila. Inače, ovaj automobil je težak 1.8 tona. Što se tiče njegovih sposobnosti, 2015 Land Rover Discovery Sport nije ni blizu standardnoj verziji Land Rovera Doscovery, Range Rovera ili Range Rovera Sport, ali je ipak zaslužuje poštovanje. Ipak, ovaj automobil je sposobniji od Audija Q7 i BMW X5, automobila koji su često na parkinzima tržnih centara. 

U poslednjih nekoliko godina, Land Rover se trudio da sa Discovery ispuni sve želje svojim kupcima. Međutim, novi Land Rover Discovery Sport će sigurno isto biti uspešan za britanski brend. Nadajmo se da je dobar kao što izgleda.

A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group