2015 Ford Edge

Model Ford Edge koji se prvi put pojavio 2006. godine kao konkurent modelu Nissan Murano...

 

Druga generacija ovog modela se bazira na Ford Global Midsize Platform, koji je podloga i za Fusion/Mondeo. Eksterijer je skoro pa preuzet sa koncepta Ford Edge koji je nedavno prikazan, dok je enterijer sličan kao kod ostalih Fordovih modela. 

Glavne vesti se kriju iza uvođenja novih tehnologija, pogotovu onih koje povećavaju bezbednost u komfort. Dostupne su tehnologije za asistenciju vozaču kao što je podešavajući sistem upravljanja, parking asistent, cruise kontrola i rano upozoravanje na sudar, prednja kamera, novi airbag sistem...

Model je dostupan u 4 paketa opreme : SE, SEL, SPort i Titanuim. Tri motora će biti dostupna širom sveta, twin turbo 2.0 EcoBoost sa 245ks, 2.7 EcoBoost V6 sa preko 300ks. Tu je i 3.5 V6 čija snaga se još uvek ne zna. Svi će biti opremljeni šestostepenim automatskim prenosom. 

Vozilo će biti lansirano u Americi početkom 2015. godine, a pratiće ga lansiranje u Južnoj Americi, Evropi, pa Aziji. Ovo će biti prvi Edge dostupan u zapadnoj Evropi.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group