2015 Dodge Ram 1500 R/T Hemi

 Ako krenete da kopate po ranijim serijama Ramovih vozila, još uvek možete pronaći dobar pickup...

 

Velika popularnost pickup vozila početkom 90- ih godina prošlog veka donela je eksloziju modela sa različitim konfiguracijama i bojama, a ljudi su ova vozila ubrzo počeli da koriste svakodnevno. Naravno, najpopularniji su bili modeli sa sportskim performansama. Dodge je napravio senzaciju kada je kreirao Ram SRT10, odnosno kada je ubacio Viperov V-10 motor koji proizvodi 500 ks ispod haube Rama i plus na sve to dodao i manuelni menjač. Takođe, postavio je rekord (koji još uvek nije oboren) od 250 km/h kada su u pitanju pickup vozila. Međutim, proizvođači su ubrzo stavili sposobnost ispred brzine, pa im je bilo važno da njihovo vozilo bude dobro za vožnju van puta i da može da povuče veliki teret. Ali, 2015 Dodge Ram R/T Hemi je automobil koji kombinuje dobro iz oba sveta.

Ovaj automobil ima sportski izgled i dostupan je samo sa pogonom na zadnje točkove. Opremljen je sa motorom zapremine 5.7l koji proizvodi 395 ks, i ima osam stepeni automatski menjač. Njegova težina iznosi 2.3 tone, što, morate se složiti, nije nimalo malo. Na primer, svaki točak posebno teži 40 kilograma. Obrtni momenat ovog automobila iznosi 2.75 nm, a sjajni menjač radi odlično posao kada pritisnete pedalu gasa do kraja. 2015 Dodge Ram R/T od 0 do 100 km/h ubrzava za 5.4 sekunde, i prelazi četvrtinu milje za 14.1 sekunde. Oba rezultata su impresivna, a ovaj automobil je samo 0.5 sekudni sporiji od moćnog SRT10. 

Ali, pored dobrih performansi, ovaj 2015 Dodge Ram ima standardne amortizere kao sva Ramova vozila. Ipak, vožnja je dobra uprkos kratkom međuosovinskom razmaku.  Kao što se i očekuje od Hemi motora, potrošnja ovog automobia je velika, odnosno 15l na 100 kilometara. Ukoliko želite da kupite Dodge Ram koji ima R/T značku, onda ćete morati da platite 27000 eura. Takođe, dobijate i velike točkove, rezervoar kapaciteta od 98 litara, vazdušne jastuke napred i sa strane, kameru za parkiranje, ekran od 8.4 inča, volan koji može da se greje...

Ovaj automobil nema sa kim da se takmiči, pošto je Ford 150 Tremor postao istorija, a i bio je previše spor, skup i manje zabavan tokom vožnje.  Kada je u pitanju GMC Sierra koji ima 420 ks, onda je dovoljno da kažemo da je dostojan protivnik Dodgu, ali da niko ne razmišlja o njemu kao o Hot Rodu. Sada je vreme da Dodge ubaci novi Cryslerov motor od 707 ks i postavi novi rekord kada su u pitanju pickup vozila.

A. D.

 

     

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group