2015 BMW X6

Možda ne izgleda drugačije, ali model za 2015. godinu je osvežen...

 

Novi X6 model ima isti međuosovinski razmak kao i prošlogodišnji model, međutim, malo je širi, duži i visočiji. Uprkos većim dimenzijama, ovaj automobil je 20 kilograma lakši zahvaljujući lakšim i snažnijim materijalima od kojih je napravljen.

2015 BMW X6 je dostupan u tri varijante - dve sa pogonom na sva četiri točka i jedna sa pogonom na zadnje točkove. Nemačka kompanija po prvi put nudi pogon na zadnje točkove za X6 model, nazivajući ga sDrive35i. Najmoćniji model, makar za sada, je V8 xDrive50i model. Naime, on ima 4.4l V8 motor koji proizvodi 445 ks i 650 Nm obrtnog momenta. To znači da ima 40 ks i 40 Nm obrtnog momenta više u odnosu na stari X6 model. 

Ovaj X6 model dolazi isključivo sa četvoro vrata, ali i sa tri pogona: šestocilindrični model sa pogonom na zadnje točkove (sDrive35i) koji košta 47 500 eura, model sa pogonom na sva četiri točka (xDrive35i) koji košta 49 000 eura i V8 model (xDrive50i) sa pogonom na sva četiri točka koji košta 58 000 eura.   

Krov ovog automobila izgleda lepo kada ga posmatrate sa strane, međutim, kada budete hteli da se parkirate imaćete velikih problema. Prozor pozadi je veoma mali, kao i prozori sa strane koji se nalaze blizu prtljažnika. Ipak, kamere na automobilu dosta olakšavaju parkiranje, što ne opravdava činjenicu da su prozori pozadi najmanji u segmentu. 

Vožnja u 2015 BMW X6 modelu se ne razlikuje mnogo od one u X5 modelu. V8 motor koji proizvodi 445 ks ne samo zvuči samo sjajno, već čini da se automobil od 2.5 tone oseća lakšim. Ova zver, prema navodima iz nemačke kompanije, ubrzava 0 do 100 km/h za samo 5 sekundi. Međutim, prednost V8 motora se ogleda i kroz to da je dovoljan mali pritisak na pedalu gasa kako bi automobil nastavio da ubrzava.

BMW X6 je dizajniran kao sportski SUV. Zato i ako odaberete Comfort mode, očekujte da će vožnja biti kruta, odnosno nećete uživati u velikom komforu. Kada je u pitanju enterijer, pozadi je povećan prostor za noge i glavu. Ipak, BMW X6 nije dobar izbor za porodice sa velikim brojem članova koji prevoze veliki prtljag.  

Zašto treba uzeti u obzir ovaj automobil? Pre svega, jer se ovaj SUV umnogome razlikuje od svojih rivala. Takođe, sa ovim automobilom ćete imati bolju preglednostu od ostalih učesnika u saobraćaju. U svakom slučaju, 2015 BMW X6 nudi nešto drugačije u odnosu na druge terence.

Zašto je potrebno zaobići ovaj automobil? Terenci su dizajnirani da prevoze mnogo putnika i prtljaga, a X6 nije najbolja opcija za to. Pored toga, preporučujemo da prvo testirate mogućnosti ovog automobila, a ne da ga kupite samo zbog toga jer izgleda lepo i sportski.   

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group