2015 Audi Q5

Zvezda u svojoj klasi...


Svaki Q5 model dolazi sa standardnim LED farovima, kao i sa prednjim i zadnjim LED svetlima. Uđite u jedan Audijev salon i videćete da ovaj automobil ima lep enterijer i eksterijer. Takođe, možete pronaći Audi Q5 koji odgovara vašim zahtevima, jer nemačka kompanija nudi  sve od četvorocilindričnog motora sa turbo punjačem do V6 dizel motora sa turbo punjačem. Iako Q5 model datira još iz 2009. godine, ovaj automobil je i dalje lider u svojoj klasi zahvaljujući raznim poboljšanjima tokom godina. Inžinjeri iz Audija se trude da svoje automobile učine zabavnim za vožnju, a Q5 je najbolji dokaz za to. Pozitivne stvari su što je dobar u krivinama koliko i na putu, dok se negativne stvari ogledaju kroz neudobnu vožnju neravnim putevima.

S obzirom na veliku popularnost croosover modela, jasno je da je konkurencija velika. Ukoliko želite sportske performanse i malo više prostora, onda uzmite u obzir 2015 Porshe Macana. Pored njega, i BMW X3 je ozbiljan rival Q5 modelu, koji, kao i Audi, nudi različiti izbor motora,  i za razliku od Audijaima više prostora unutra. Naravno, tu su još automobili kao 2015 Acura RDX i 2015 Volvo XC60, ali mislimo da je 2015 Audi Q5 mnogo kompletniji automobil od njih. Za 2015 Audi Q5 možete pronaći različite nivoe opreme i četiri varijante motora: 2.0T Premium, 2.0T Plus, 3.0T Premium Plus, 3.0T Prestige, 3.0 TDI Premium Plus, 3.0 TDI Prestige i 2.0T Hybrid Prestige.  

Svaki Q5 model dolazi sa pogonom na sva četiri točka i osam stepeni automatskim menjačem. Pored toga, dolaze i sa kontrolom stabilnosti i vazdušnim jastucima koji se nalaze napred i sa strane, dok se vazdušni jastuci za zadnja vrata naručuju posebno. Kada je u pitanju testiranje bezbednosti, 2015 Audi Q5 je dobio četiri od pet zvezdica za sudar prednjeg dela automobila i pet zvezdica kada je u pitanju udar sa strane automobila. Kao i što smo navikli od Audija, enterijer je lep i kvalitetan. Uprkos tome što Q5 model izgleda mali kada se gleda spolja, ovaj automobil ima dovoljno prostora unutra.

Bez obzira za koju verziju Q5 modela se odlučite, vaš automobil će imati veliko ubrzanje i biće gladak na putu. Benzinski 2.0T i 3.0T modeli ne zaostaju u odnosu na svoje rivale kada je u pitanju potrošnja goriva i ubraznje, dok su dizel i hibrid varijante štede više goriva i imaju pristojno ubrzavanje. Vožnja u ovom automobilu je čvršća u odnosu na njegove rivale. Nađite jedan trotar, pređite preko njega i videćete šta mislimo. Upravljanje je za svaku pohvalu, i mislimo da je 2015 Audi Q5 najbolji sportski croosover. Ukoliko zanemarimo neudobnu vožnju na neravnom putu, ovom automobilu je teško naći manu.

A. D.  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group