2014 Skoda Fabia

2014 Skoda Fabia želi da uz mnoge vrline doda još jednu notu svojoj ličnosti...


Skoda Fabia je oduvek privlačila starija kupce, odnosno one koji imaju više od 55. godina. Češka kompanija se nada da će tako biti i sa novim modelom, ali isto tako želi da ovaj novi automobil približi mlađim kupcima. Naime, Skoda je za mlađe kupce ponudila novi izgled kada je u pitanju Fabia model, jer je ovaj automobil zamenio stari stari stajling sa agresivnijim linijama. Za taj izgled su zaslužni široko postavljeni farovi i prednja maska. Krov je spušten za 3 cm, ali i to pravi veliku razliku. I dok je MK2 Skoda Fabia izgledala visoko i pomalo čudno, ova treća generacija ima sportski izgled. Prethodni model nije bio mnogo stabilan u krivinama i bio je previše mekan, dok je novi automobil mnogo čvršći.

Ipak, 2014 Skoda Fabia je još uvek malo nesigurna u krivinama, međutim, to je zabavan automobil za vožnju. Svi modeli, čak i oni početni, dobijaju sistem koji kontroliše obrtni momenat i na taj način pomaže automobilu da brže prolazi kroz krivine. Očekuje se da će 1.2l TFSI motor biti najpopulrniji kada bude predstavljena nova Fabia početkom 2015. godine. Pored toga, ne dobija se osećaj da ovom motoru hvali snage. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 10.9 sekundi i njegov petostepeni menjač za svaku pohvalu. Takođe,, ovaj automobil je tih, nema velike buke od strane vetra i pomalo se čuje kada motor ,,zareži". S obzirom na to da je težina ovog automobila smanjena, očekujte potrošnju od 4.7 litara na 100 kilometara.

Češka kompanija nudi 15 različitih boja za eksterijer, 4 za krov, retrovizore i felne. Na taj način, ovaj automobil kreće istim stopama kao Mini Cooper. Iako je ovaj automobil kraći od svog prethodnog, njegovi dizajneri su pronašli način da obezbede više prostora unutar kabine i gepeka. Zapravo, nova Fabia ima najveći gepek u grupi automobila koju sačinjavaju Ford Fiesta i Volkswagen Polo. Već smo videli skrivene lopatice kod poklopca za gorivo kod Skode Rapid, ali Fabia ima još nekoliko trikova u svom rukavu. Male mrežice kod prednjih sedišta su postavljene zbog skladištenja telefona i ključeva, dok je isto postavljena i mala pepeljara unutar vrata.

Nova Fabia dolazi i sa sistemom koji se naziva MirrorLink. Povežite vaš pametni telefon sa ovim sistemom i on će vam na ekranu automobila preneti sve ono što vidite na vašem telefonu. Trenutno, ovaj sistem mogu da koriste korisnici Android uređaja, ali Skoda je rekla da će ovaj sistem biti dostupan i korisnicima Apple uređaja. Takođe, samo na ovaj način možete da imate navigaciju u ovom automobilu, jer Skoda nije obezbedila takav dodatak. MirrorLink sistem je istovremeno i najveća mana ovom automobilu, prvenstveno zbog toga što dobar izgled i pristojne performanse nisu ispraćene sa boljim sistemom koji bi vozaču bio korisniji.

Nema sumnje da je 2014 Skoda Fabia na višem nivou od svog prethodnika, i deluje kao razuman izbor za kupovinu. Ima veliki prostor za vaše stvari, zabavan je za vožnju i prelepo izgleda.

A. D.  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group