2014 Rolls- Royce Ghost

Novi Rolls- Royce izgleda oštrije, ima više tehnologije i veoma je poseban...


Otkad je predstavio ,,početni model" u drugoj polovini 2009. godine, Rolls- Royce je prodao tri Ghost modela za svaki Phantom. Kao rezultat toga, četiri godine je najprodavaniji model britanske kompanije i očekuje se da će biti prodato preko 4 000 jedinica u 2014. godini. Ovaj osveženi Ghost će pokazati da li su sva ta očekivanja opravdana.

Dizajnerski tim je odoleo iskušenju da nešto značajno menja na polju eksterijera, ali veća LED svetla i redizajnirani branici su dve stvari koje vam govore da se ovaj automobil razlikuje od svog prethodnika. Pored toga, potrebno je da imate oštro oko kako biste videli da je rešetka podižena za 30mm, međutim, postoje i novi nabori na haubi i simbol Rolls- Roysa (Spirit of Ecstazy) je pomeren malo napred.  

Unutrašnjost je opremljena sa novim prednjim i zadnjim sedištima, ali nikada nismo imali nikakve pritužbe u vezi starih. Čak i najviši čovek može da vozi ovaj automobil i istovremeno uživa u njegovom konforu, dok zadnja sedšita više nisu mnogo odvojena. Inače, teško je pronaći razliku između starih i novih sedišta. Međutim, kvalitet kože i izrade nije mogao ostati nezapažen. Naime, on prevazilali Mercedesovu S- klasu, a Bentley Flying Spur ostavlja u senci. 

Kada je u pitanju napredna tehnologija, ta LED svetla nisu tu samo za pokazivanje. Oni se pomeraju u smeru okretanja volana i uočavaju automobile koji dolaze u susret i smanjuju nivo osvetljenosti kako ne bi došlo do zaslepljivanja. Isti osam stepeni automatski menjač kao kod Wraitha, koji preuzima informacije od navigacije i koristi ih kako bi pripremio svoje brzine, je gladak i skoro da ne možete da primetite da se brzine menjaju.

Vožnja u Ghostu je izvaredna kao i uvek. V12 motor nikada ne zvuči uzbudljivo, ali ubrzo shvatite da iako je kompaktniji od Phantoma, ovaj automobil je i dalje veoma težak. Za razliku od drugih automobila, 2014 Rolls- Royse nema dugme (,,Sport button") koje bi podesilo amortizaciju, pa možete samo da vozite u stilu biznismena. 

Suptilniji stajling i naprednija tehnologija su učinili da 2014 Rolls- Royse Ghost bude kompletan paket. Ipak, i sa velikom tehnologijom koja se nalazi unutra, Ghost nije izgubio dobri stari ukus. Nova S- klasa je možda prostranija i mnogo jeftinija, ali kada je u pitanju izlged i osećaj nije ni blizu Ghost modela.

A. D. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group