2014 Mercedes E63 AMG

Vuk u jagnjećoj koži...


Glasan zvuk, dobro prijanjanje na asfalt i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3.7 sekundi. Ovo su karakteristike automobila sa kojim možete da odete vikendom na golf i da se hvalite. Ipak, 2014 Mercedes E63 AMG nije samo automobil za vikende. To je automobil visokih performansi, ali istovremeno i porodični automobil sa kojim možete da idete na duga putovanja. Možete da kupite limuzinu i sportski automobil, ili možete da dobijete sve to spakovano u jedan automobil.

2014 Mercedes E63 AMG je unapređena verzija Mercedesove E-klase. To uključuje unapređenu verziju od 577 ks u odnosu na standardardnu koja ima motor sa duplim turbom koji proizvodi 550 ks, plus tu je novi LSD prenosni sistem, točkovi od 19 cola i mnogo jače kočnice. Kao i standardni E63, AMG verzija ima volan, kočnice, prilagodljive amortizere, izduvne grane i menjač koji su napravljeni i unapređeni od strane specijalista u AMG fabrici. Obe verzije sa dolaze sa ,,4Matic" pogonom na sva četiri točka, što značajno menja karakter ovog automobila. Sigurno da postoje prednosti kao što je dobro prijanjanje na putu bez obzira na vremenske uslove ili da se lakše sva ta snaga prenese na put, ali AMG je bio poznat po svom pogonu na zadnje točkove.

Kao i što zamišljate, E63 AMG je veoma brzi automobil. Ima motor sa duplim turbom zapremine 5.5l koji proizvodi 577 ks. Takođe, za čitavu sekundu je brži od prethodnog E63 AMG koji ima 6.2l motor i proizvodi 518 ks. Međutim, taj automobil je možda bio sporiji, ali je imao mnogo bolji zvuk. Pored toga, pogon na sva četiri točka oduzima svu zabavu po kojoj je bio poznat ovaj veliki, moćni Mercedes. Nema onog poznatog ,,burnouta", kao ni driftovanja. Jednostavno može da ga vozi bilo ko. Ovaj automobil troši 12l u gradu, odnosno 9l na autoputu. Ipak, ukoliko se odlučite za E63 AMG S, očekujte potrošnju od 11l na 100 km/h.  

Svidelo vam sve što ste pročitali o E63 AMG, ali ipak želite nešto drugačije? Pa, Mercedes CLS63 AMG je skoro isti kao E63 AMG, ali samo sa malo lepšim izgledom. Ipak, ako želite prostran E63 AMG, onda je tu E63 AMG karavan koji je dostupan i u S verziji. Predlažemo vam da u obzir uzmete i Audi RS7, Porshe Panamera Turbo i BMW M5.  

Šta je zaključak? Mercedes E63 AMG je automobil visokih perfomansi koji može da se koristi svakodnevno. Kvalitetna izrada, bogati materijali i udobna kabina će zadovoljiti vaše potrebe za luksuzom. Za ljubitelje automobila koji imaju dubok džep i samo jedno mesto u garaži ovaj automobil je odličan izbor.

A. D.  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group