2014 Ford Focus

Osveženi Ford Focus je postao prefinjeniji, ali i ozbiljniji rival automobilima iz njegove klase...


Kada se osveže najprodavaniji automobili u Evropi, to su onda velike novosti. Takođe, postoji veoma dobar zbog kojeg se mali porodični automobili osvežavaju, a sigurno je da su automobili kao što su Seat Leon, Volkswagen Golf i Skoda Oktavia na vrhu te grupe. Međutim, da li su promene koje je uradio Ford dovoljne da im se Focus model približi?

Svi znamo koliko je bitan prvi utisak, a 2014 Ford Focus ostavlja itekako dobar utisak. Čudna stop svetla i prednji otvori za vazduh su zamenjeni sa dizajnom koji je mnogo lepši. Ideja je bila da se novom Focusu da skuplji izgled sa drugačijim prednjim farovima, hromiranom rešetkom i manjim stop svetlima. Ali, tu je i redizajnirani enterijer, koji je možda i najprijatnija promena od drugih. Svaki model, osim, naravno, onih početnih, dolazi sa ekranom od osam inča, koji uključuje sve funkcije koje su bile kontrolisane od strane čudnih dugmića u prošlom modelu. Kao rezultat toga, funkcije su mnogo korisnije i na taj način se ovaj automobil približio Volkswagen Golfu. Pored toga, volan je redizajniran, sa boljim kontrolama za infojtement sistem.

Potrebno je istaći da je Ford uradio male promene na motoru, odnosno učinio je da ovaj automobil bude štedljiviji u odnosu na prethodni. Naime, Ford nudi tri različite varijante motora: 1.5l Eco Boost, koji menja 1.6l Eco Boost, 1.5l TDCI i 1.0l Eco Boost. Ostala poboljšanja se ogledaju kroz izolaciju zvuka, a Focus je na tom polju neprikosnoven. Dodatna izolacija u prozorima, vratima i točkovima je učinila da ovaj automobil bude tih tokom vožnje. Međutim, nismo sigurni da li je ovaj automobil bolji u odnosu na Volkswagen Golf 7 TSI, jer su razlike između minimalne i budući kupci će imati težak izbor.

Uprkos mnogim poboljšanjima, Ford nije menjao cenu u odnosu na prethodne modele, tj. odredio je početnu cenu ovog automobila od 17 400 eura. Sa Fordovim novim dizajnom i prelepom kabinom, Focus je bolji nego ikad. Kada je u pitanju vožnja, Focus je dobar, dok je Golf bolji na polju luksuza. Sve u svemu, Ford je ovaj automobil opremio sa više opreme, tehnologije i luksuza, što je učinilo da ovaj automobil dođe na viši nivo. Takođe, Golf je možda bolji automobil od Fokusa, ali je Focus jeftiniji i zabavniji za vožnju od nemačkog rivala.

A. D.  

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group