2014 Bentley Continental GT Speed

Druga generacija Bentley GT Continentala...


Prvi model je objavljen kao vlasnništvo Volkswagen grupe. Ako pogledamo u činjenicu da je Bentley stavio ovaj automobil na platformu  Phaetona čija je prodaja išla veoma sporo, vidimo automobil koji je preporodio britanski brend, i na taj način privukao mlađe kupce. Bentley nije više samo luksuzni brend, već i globalni. 

Tema naše današnje analize je Bentley Continental GT Speed. Prvi put se pojavio 2012. godine i debitao na festivalu brzine u Goodwoodu, GT Speed je trenutni vodeći GT Continental model. Ime ovog automobila je inspirisano Bentley ,,Speed" modelima koji datiraju još iz 1923. godine. W12. Da li moramo još nešto da kažemo? Možda još nešto malo bi bilo korisno, ali ono što prodaje ovaj automobil je W12 čudovište koje se nalazi ispod haube. 6.0l W12 je nešto što očekujete da pronađete ispod haube ovog kupea.

S obzirom na to da ima 625 ks i 800 Nm, ovaj automobil ima 50 ks i 100 Nm više od standardnog Bentley GT Continentala. Snaga se prenosi preko sistema sa duplim turbo punjačima. Pored toga, GT Speed je predstavio i ZF osam stepeni menjač GT Continental modelima po prvi put. Menjač je sada dostupan u svim Bentley automobilima sa W12 motorima.  

Kada su u pitanju performanse ovog automobila, 2014 Bentley Continental GT Speed je za 0.3 sekunde brži u odnosu na standardan W12 model. Naime, potrebne su mu 4.2 sekunde da ubrza od 0 do 100 km/h, a do 160 km/h stiže za oko devet sekundi. Inače, maksimalna brzina ovog automobila je 330 km/h. 

Dobro, neće svi kupiti 2014 Bentley GT Speed samo zbog toga jer može da demolira asfalt. Mnogi će ga kupiti zbog dizajna, izgleda i statusa koji obezbeđuje značka. To nije uopšte loše. Mnogo je rađeno na unapređenju izgleda ovog automobila, što je doprinelo da Bentley GT Speed bude poželjniji u odnosu na standardnu W12 i V8 varijantu. Za one koji hoće nešto više, tu su Mulliner specifikacije kao opcija.

Na kraju krajeva, Bentley Continental GT Speed je GT automobil. Luksuz i komfort je najvažniji u ovom segmentu i Bentley prednjači u tom pogledu. Izgleda elegatno i sportski, više nego bilo koji drugi automobil iz ove britanske kompanije. Ako niste fan crnog izgleda, imate da birate između trideset različitih boja. Što se tiče tehnologije, ovaj automobil je opremljen sa ekranom od osam inča i 30 gb infojtement sistem. On uključuje audio sistem, telefon, podešavanje za vožnju i navigaciju. 

2014 Bentley Continental GT Speed impresionira sa svojom kombinacijom luksuza i performansi. Uprkos tome što teži skoro isto kao i standardni W12 model, ne oseća da je toliko težak. Ako bismo uzeli neki GT Continental, onda bi to bio ovaj. 

A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group