2003 Fulvia Coupe Concept spašava Lancia-u?

Od svih zemalja koje proizvode automobile, Italija ima najdužu tradiciju u izradi kupea...

Čak i tokom 90-tih kada Fiat Group nije bio u zavidnoj finansijskoj poziciji, kroz modele Fiat Coupe i Alfa Romeo GTV održao se kontinuitet poslovanja. Oba modela nudila su italijanski stil i pristojne performanse po prihvatljivoj ceni. Tokom ovoh perioda kompanija Fiat ponudila je novi brend Lancia koji nije imao svoju sportsku kupe varijantu i zapaženiju ulogu na tržištu. Ali tokom auto salona u Frankfurtu 2003. godine, kompanija je ponudila model Fulvia Coupe, koncept koji je nastao na osnovama uspešnog modela s kraja 60-tih.

Model je pratio retro dizajn, kako u pogledu enterijera tako i eksterijera, a čak su i dimenzije bile identične sa prethodnikom. Ispod haube nalazi se 1.8 litarski  motor sa 4 cilindra koji omogućava 138 KS. Fulvia je u stanju da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 8.6 sekundi, a maksimalna brzina koju može da postigne iznosi 213 km/h.

Zahvaljujući svojoj lakoj konstrukciji, model ima malu prosečnu potrošnju i ona iznosi 7.3 l/100 km. Nikakva elektronika nije dodata, jer je italijanski proizvođač želeo da zadrzi originalan sportski dizajn automobila. Nema sumnje da će ovakav automobil naći svoje zasluženo mesto na tržištu, što će doprineti poboljšanju finansijske pozicije kompanije.

K.Č.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group