2019. Dodge Charger SRT Hellcat izgleda bolje nego ikada

Gotovo je nemoguće poverovati da je već prošlo gotovo tri godine od kada je kompanija Dodge prvi put predstavila svoje poslednje izdanje Charger SRT Hellcat modela…

Tokom ovog vremena, super salon dokazao je svoju akreditaciju protiv nekih veoma moćnih mašina, koje su konstantno na vrhu u većini slučajeva. Potpuno nova generacija Charger i Challenger automobila navodno će se pojaviti na tržištu 2021. godine, ali pre nego što se to dogodi, kompanija Dodge obnoviće svoju postojeću liniju dve godine ranije.

Sada ostaje da vidimo šta nas to sve očekuje od ova dva popularna vozila, ali ako je suditi Enohu Gabrijelu Gonzalesu, vizija kompanije uključuje obilje vizuelne drame, dok renderi koje je predstavio javnosti deluju veoma optimistično, u najmanju ruku.

Ove konceptualne fotografije fokusiraju se na vrhunske verzije opsega Charger modela, u koji ulazi STR Hellcat verzija, opremivši je sa novim branicima i svetlima koji toniraju nešto agresivnije linije karoserije. Dok prednji deo automobila izgleda veoma lepo, zadnji i nije toliko privlačan sa svojim velikim štop svetlima.

Naravno, mi moramo sačekati najmanje još godinu dana pre nego što saznamo šta je zaista brend unutar FCA grupacije pripremio za Challenger i Charger automobile, a njihove modifikacije uključuju i dodatno redizajniranje mehaničkog segmenta serije Hellcat, iako ovaj model trenutno poseduje 707 ks, sumnjamo da će kompanija Dodge ostaviti V8 jedinicu sa superpunjenjem potpuno nepromenjenom.

Kao predstavnik ultra brze linije kompanije Dodge, Charger SRT Hellcat, koji je svoj debi imao 2015. godine, kompletira sprint do stotke iz mesta za svega 3,7 sekundi, dok mu je za prelaženje razdaljine od 400 metara potrebno 11, a maksimalna brzina ovog modela iznosi 328 km/h.

Trenutni automobil poseduje V8 HEMI motor zapremine 6,2 litra, koji proizvodi oko 707 ks i 880 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group