2017 Mercedes-Benz E VS Volvo V90

Volvo V90 je sa nama već skoro 4 meseca, a Mercedesova nova E klasa u karavan verziji je tek izašla ispod čekića...

 

Oba modela napadaju konkurenciju kao što je BMW Serije 5 Touring, Audi A6 Avant, kao i Jaguar XF Sportbrake, a ova dva modela su najnoviji dodatak u ovoj klasi. 

Kupovina karavana u odnosu na sedan, znači da vam je potreban veći gepek. E klasa nudi 670 litara sa zadnjim sedištima na mestu, a čak 1820 litara kada su spuštena, što je 25 litara manje od prethodnika u prvoj opciji, ali i 135 litara više u drugoj. 

Švedski takmac gubi poene ovde, sa samo 560 litara zapremine u gepeku, koji mogu da se prošire do 1526. Ne samo da Volvo V90 ide iza Mercedesa, već je manje praktičan i od prethodnika, V70, koji je imao 633/1600 litara. 

Pošto se bazira na S90 modelu, novi V90 uživa u pogodnostima koje je uzeo od S90, a to je serija sigurnosnih paketa, za koje Volvo tvrdi da su najnapredniji na svetu. Tu su large animal detection, run-off road mitigation, lane keep, lane departure warning, distance alert, driver alert, road sign info, adaptive cruise control...

U zavisnosti od verzije, E klasa dolazi sa Drive Pilot sistemom, koji omogućava da se prati vozilo ispred, i pomaže vozaču u promeni trake sa radarom i kamerama. Active Brake Assist je takođe deo paketa, zajedno sa Air Body Control i drugim sistemima. 

Zaintersovani za Volvo, mogu da biraju između pet motora, dva benzinca, dva dizela i hibridnog pogona, sa snagom od 187 do 401ks, dok E klasa nudi 4 benzinca i tri dizela u trenutku lansiranja, sa snagom od 150ks do 401ks- Kasnije će u ponudi biti i E63 AMG, dok se priča i o Polestar varijanti V90.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group