2014 Volkswagen Touareg

 Jedan od najboljih dizel automobila na tržištu...


Sve dok Audi nije došao sa svojim Q7 V12 TDI modelom koji je imao 500 ks, Volkswagen Touareg V10 TDI je bio najbolji u segmentu. Njegova dominacija je prekinuta 2010. godine, odmah nakon što je VW predstavio R50 model koji je imao 300 ks.  Ali takav automobil je ubrzo nestao sa tržišta, pa je nerealno porediti takve modele sa V6 dizelima koje VW proizvodi sada, a to važi i kompanije kao što su Audi, BMW i Mercedes koji su isto prešli na dizel varijante.  

U poređenju sa V6 TDI motorom, V8 TDI je mnogo bolji. Ne čuje se ona ,,buka"koja je poznata za dizel motore, dok  su isto tako 4.1l modeli mnogo bolji u odnosu na benzince. Performanse su takođe impresivne za automobil ovih dimenzija, a to dokazuje i ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 5.8 sekundi, što je malo brže u odnosu na hibridnu verziju koja ima 380 ks. Maksimalna brzina ovog autobila je 240 km/h.

V8 TDI model je dobar pri velikim brzinama, ali je isto pomalo nestabilan u krivinama. Vožnja je udobna, i sa sigurnošću trvdimo da je Touareg jedan od najudobnijih terenaca na tržištu. Pogon na sva četiri točka je standardan, a ovaj automobil je i dalje ostao na pri vrhu kada je u pitanju vožnja van puta, iako je prošla decenija otkad je on lansiran od strane nemačke kompanije.  Takođe, volimo kabinu ovog automobila, jer predstavlja mešavinu metalnih i drvenih materijala. Međutim, na tom polju je samo bolji od Audija, dok je mnogo dalje Mercedesa i BMW-a. Kada je ovaj Touareg lansiran 2011. godine, njegov enterijer je bio lep, ali istovremeno je bio i  malo staromodan.

Pored Mercedesa, VW je jedan od najboljih kompanija koja proizvodi dizel modele. I ovo je možda njihov najbolji dizel ikada. 2014 VW Touareg je impresivan u svakom smislu. Ima sjajne performanse, dobro izgleda, ima lep enterijer, sjajan je za vožnju van puta, ne troši mnogo. Dizeli, naravno, nisu popularni na tržištu, ali pošto cene goriva rastu iz dana u dan, onda je potrebno uzeti u obzi ovakav automobil. Inače, ovaj automobil troši 11 litara u lokalu i 8 na autoputu.

A. D.  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group