Uhvaćena nova E klasa

Mercedes nas je u poslednje vreme obradovao sa dosta novih modela i postiže nove rekorde sa njihovom prodajom...

 

Nekada najveći izvor prihoda za Mercedes, E klasa, sa narednim modelom pod kodnim imenom W123, će doneti pregršt unapređenja, kao što je najnovija tehnologija, lakša šasija i motore koji bi trebali da joj pomognu u borbi sa serijom 5, Jaguarom XF, Lexusom GS i drugim rivalima.

Tester je i dalje pod kamuflažom sa lažnim ukrasima sa obe strane, ali izgleda da će W123 imati slične linije eksterijera kao aktuelni model, sa nekim detaljima preuzetim sa C klase i S klase. 

Prethodne fotografije su pokazale slike enterijera gde se video snažan uticaj S klase, od infotainment sistema do klime.

E klasu će pokretati nova generacija modularnih motora. Sa jedne strane će biti četvoro cilindrični motori, a sa druge V8, to jest 4.0 twin turbno V8 sa blizu 600ks u modelu E63 AMG. Ovi motor će dolaziti sa devetostepenim automatskim menjačem koji će pokretati zadnje, ili sva četiri točka. Nova platforma će omogućiti i hibridne modele. 

Očekuju se četiri tipa karoserije, pa pored klasičnog dolaze i karavan, kupe i kabriolet. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group