Uhvaćen novi BMW X1

BMW se nada da će pridobiti nove kupce sa svojom drugom generacijom X1 modela koji je uhvaćen tokom testiranja u severnoj Švedskoj...


U razgovoru za Autoexpress, direktor dizajna BMW Karim Habib, je rekao da će novi X1 imati zabavniji izgled, kao i da će biti u pitanju sportski model po svim osnovama, uprkos UKL1 arhitekturi sa pogonom na prednje točkove. 

"Novi X1 će biti baziran na UKL1 platformi, za koju se smatra da je isključivo za pogon na prednje točkove, ali ona donosi i mogućnost pogona na sva 4 točka."

Iz fotografija kamufliranog modela može da se primeti da će 2016 X1 imati nešto proporcionalniji izgled i lepše linije, od aktulenog modela koji se bazira na E91 seriji 3 Touring. 

Druga bitna razlika kod druge generacije X1 je ispod haube. Motori će biti pozajmljeni iz ponude serije 2 Active Tourer, sa 1.5 motorom sa tri cilindra, 2.0 sa četiri, benzinci i dizeli, a biće povezani na šestostepeni manuelni menjač, ili osmostepeni automatik. 

Plug in hibrid verzija sa 1.5 benzincem i električnim motorom će proizvoditi oko 190ks i trenutno je u razvoju, a BMW je ovaj pogon donekle prikazao sa Active Tourer konceptom iz 2012. 

Direktor BMWa je dodao da prototip možemo da očekujemo ovog leta, a proizvodni model će stići nekoliko meseci kasnije. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group