Uhvaćen 2017 Jeep Compass / Patriot

Jeep je odlučio da dva kompakt SUV modela možda nisu tako dobra odluka, pa će zameniti Compass i Partiot sa jednim modelom ove jeseni, a ovo su prve fotografije tog modela...

 

Uhvaćen je u Brazilu, a novi Jeep je kao što se i očekivalo, umanjena verzija modela Grand Cherokee, a nešto radikalno kao što je bio Renegade koncept.

Debitovaće u Brazilu krajem ovog meseca, a premijera u Americi se očekuje u Los Anđelesu u novembru, dok će prodaja krenuti početkom 2017. godine. 

C-SUV, kako mu je interno ime, će biti baziran na većoj verziji Small Wide 4x4 platforme koja se korsiti za Renegade i Fiat 500X. Snaga će dolaziti iz 2.0 turbo, ili 2.4 atmosferskog motora, a biće dostupan sa pogonom na prednje i sva 4 točka. 

FCA grupa se nada da će novi model biti daleko uspešniji od prethodnika, koji su kaskali za konkurencijom u skoro svim aspektima, a jedina prednost je bila niska cena. Stil je odličan, kabina izgleda daleko bolje, pa se nadamo da će sada bolje proći.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group