Uhvaćen 2016 MINI Clubman

Mini polako skida deo po deo kamuflaže sa svog novog modela za 2016. godinu, Clubman, a prema špijunskim fotografijama napravljena je i montaža kako bi proizvodni model mogao da izgleda...

 

Druga generacija modela Clubman-a će biti nešto promenjena u odnosu na koncept koji su prikazali 2014. godine na sajmu u Ženevi i dobiće konvencionalne ručice za vrata, manje točkove i ne toliko dramatičan prednji deo i branike. 

Sve ostalo će ostati kao na konceptu, pa i šestoro vrata, pa će novi model biti više orijentisan prema porodicama nego trenutni Clubman sa 2+1 vratima. 

Pored toga, ovo će biti najveći Mini model do danas sa dimenzijama preko 4,2 metra u dužinu, pa time prelazi Countryman model sa 4110mm u Cooper S varijanti. Sa 1844mm širine koncept je 55mm širi što unapređuje ne samo izgled već i prostor u kabini. 

Napravljen je na proširenoj BMWovoj platformi UKL1, a nudi sličnu ponudu motora kao i drugi modeli, pa možemo da očekujemo 1.5 i 2.0 benzinske i dizel motore koji će biti povezani na šestostepeni manuelni menjač, ili na automatik. John Cooper Works verzija će takođe biti u ponudi i dolazi sa 228ks 2.0 turbo motorom.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group