VOGUE - luksuzna jahta od 65 metara

Pred sam kraj prošle godine, italijanski majstori Benetti brenda, počeli su sa konstrukcijom nove 65.4 metra dugačke jahte u svojoj impresivnoj Livorno ustanovi…

Project Vogue, kako se njihova nova superjahta zove, još uvek je u razvojnoj fazi, ali su oni velikodušno sa nama podelili dodatne informacije o njoj, koje su izazvale pravo uzbuđenje. Čuveni italijanski dizajner jahti, Đorđo M. Kaseta, imao je važnu ulogu u ovom projektu, dizajnirajući njen čelični trup i aluminijumsku superstrukturu takođe. Enterijerni dizajn ove jahte će biti kreiran pre datuma njene isporuke, koji je zakazan za april iduće godine.

Project Vogue će biti opremljena sa dva twin MTU 1380 HP motora, što će joj dati priliku da dostigne maksimalnu brzinu od 16 čvorova, sa brzinom krstarenja koja je samo za jedan čvor manja, što je, priznaćete, impresivni poduhvat. Pri brzini od 12 čvorova, raspon jahte raste na 5.000 nautičkih milja, što bi trebalo da bude više nego dovoljno za transatlantska krstarenja ili posetu nekim od najegzotičnijih lokacija sveta.

Jahta će biti kompletno konstruisana za dve godine, a dostupna je za kupovinu po ceni od 65.000.000 evra. Pored ovog projekta, Benetti je lansirao tri superjahte sa dužinom većom od 100 metara u proteklih nekoliko meseci.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group