Titanik 2 će ipak zaploviti 2022. iz Dubaija

Identična replika čuvenog potonulog broda Titanik, isploviće sa identičnim brojem putnika i pratiće identičnu rutu kao i originalni model...

Originalni Titanik verovatno predstavlja najozloglašeniju epohu prekookeanskih putovanja, a luksuzna krstarica isplovila je iz Britanije 10. 4. 1912. godine, nakon čega je bokom udarila u ledeni breg i potonula u dubine Severnog Atlantika pet dana kasnije.

Ovo nipošto nije vrsta istorije koja bi mogla da ohrabri putnike na novoj reinterpretaciji legendarnog broda, ali prema svemu sudeći, ona nikako ne plaši ljude koji se nalaze iza njenog projekta, poznatijeg kao Tiganic II.

Nakon nekoliko odlaganja i izgradnje broda, zvanično isplovljavanje može biti očekivano 2022. godine, na 110. godišnjicu potonuća originala. Klajv Palmer predstavlja australijskog biznismena koji je došao na brilijantnu ideju i definitivno, plan sa veoma dobrim odzivom.

Putovanje će u ovom slučaju startovati iz Dubaija, dok mu se destinacija završava u njujorškoj luci. Sudeći prema Blue Star Line, sajtu koji se nalazi iza svih ovih planova, brod će posedovati identične kategorije i klase kao Titanik, što znači da će biti podeljen na prvu, drugu i treću klasu.

Replika naslavnog imena biće nešto veća od originalnog broa, posedovaće modernu navigaciju, ali je pre svega osmišljen kao putovanje kroz vreme za prvobitnu varijantu, nadamo se samo daleko od bilo kakvih oštrih santi leda i ostalih tvrdih prepreka. Bez sumnje, ovo putovanje neće poći istom rutom, tako da svi putnici ipak mogu biti bezbrižni.

Naravno, možemo samo zamisliti koliki se redovi već formiraju zbog svih onih koji žele da na kratko postanu "kraljevi sveta", nalik Leonardu di Kapriju u Kamerunovom ostvarenju iz 1997. godine, ispred blagajni i prodajnih mesta turističke agencije zadužene za ovo putovanje.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group