Solo - jahta za najbogatije ljude na planeti

Među svim svojim vršnjacima, superjahta po imenu Solo, definitivno odgovara svom imenu…

Konstruisana pre dve godine, od strane italijanskog brodogradilišta Tankoa, Solo jahta je dizajnirana sa parametrima koji se umnogome razlikuju u odnosu na druge superjahte iz njene kategorije. Sa skoro polovinom internog volumena uobičajenih jahti, ona je energetski efikasnija i lakša za upravljanje, dok takođe poseduje jedan od ekološki najsvesnijih izduvnih sistema koje smo do sada imali prilike da vidimo.

Jahta je do sada već dobila brojne nagrade zbog svog unikatnog dizajna, ali je smanjenje njenog internog volumena postiglo mnogo više od kreiranja uglađenog profila. Sam brod je znatno vitkiji u odnosu na druge iz svoje klase, ali ipak sadrži brojne zajedničke prostore za uživanje, poput palube za sunčanje.

Njena nautička arhitektura čini je zaista efikasnom, pa stoga poseduje brzinu krstarenja od 14.5 čvorova, bez preterane potrošnje goriva. Na primer, nakon 12-dnevnog krstarenja od Đenove do Floride, Solo jahta će i dalje imati 35 % svog goriva.

Njen sistem propulzije takođe je dizajniran da bude više ekološki nastrojen u odnosu na druge brodove iz njene jahte. Hug inženjering i izduvni filter motora ne samo da smanjuju njene emisije, već gostima daju priliku da plivaju oko jahte bez prizora ili mirisa goriva.

Dalje od svoje ekološke naprednosti, Solo jahta dobila je zaista jedinstven izgled, sa tamno-sivim trupom koji ostavlja odvažan prvi utisak i kosmopolitskim enterijerom koji nas više asocira na njujorški penthaus nego na unutrašnjost jedne jahte. Dizajneri su kombinovali sve vrste materijala, uključujući beli oniks, drvo i kožne podove.

Tehničke pogodnosti skrivene su unutar dizajna, uključujući i prozore od poda do plafona, koji pružaju optimalnu dozu privatnosti uz neometano uživanje u polgedu.

Savršena za porodice sa decom, Solo jahta ima interesantne društvene prostore, koji uključuju zimsku baštu na glavnoj palubi, iz koje se pruža neverovatni pogled na pučinu. Tu je takođe veliki salon na mostu, sa klavirom i savremenim barom, koji nudi opciju al-fresco obedovanja. Bazen na krmenoj palubi idealan je prostor za dečiju igru. Ispred kormilarnice, nalazi se portugalski most sa dovoljno mesta za osamnaest osoba, dok vlasnička paluba uključuje đakuzi i privatni prostor za sunčanje.

Vlasnička paluba sadrži studio, odnosno master sobu za relaksaciju, koja se može koristiti kao radni prostor, biblioteka ili soba za tretmane. Druga relaksaciona soba na palubi ispod, namenjena je masažama gostiju. Tokom večernjih časovna, salon i krmeni prostor postaju središte zbivanja, jer se upravo tu služe kokteli.

Ukoliko ste oduvek želeli da provedete svoje leto na jahti, ovo je prava prilika za vas, pod uslovom da imate 74.5 miliona dolara viška.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group