Sanlorenzo predstavio novu luksuznu jahtu

Uživajte u neverovatno fluidnom prostoru ove jahte, koja daje sve od sebe kako bi zamaglila granice enterijera i eksterijera…

Dodajući petnaest stopa svojoj slavnoj 40Alloy jahti, italijansko brodogradilište Sanlorenzo, predstavilo je svoj najnoviji model – sasvim aluminijumsku 44Alloy jahtu, sa futurističkim trupom. Sa pet prodatih modela, ovaj novi dodatak Alloy liniji po svemu sudeći, već sada odnosi pobedu.

Sa ciljem dizajniranja jahte koja bi pružila “najviši kvalitet života na pučini”, dizajnerski studio Zuccon International Project predstavio je planove novog modela sa raznovrsnim prostorima u eksterijeru i enterijeru i master kabinom na nekoliko nivoa. Privatni vlasnički apartman meri oko 156 kvadrata koji su prostorno podeljeni i sadrže otvorene i zatvorene prostore.

Kako kažu iz studija, vlasnička kabina osmišljena je kao loft, a podeljena je između tri nivoa – lobi, spavaća soba i dnevni boravak/radna soba. Vlasnik na taj način dobija sasvim drugačiji pristup uživanju života na brodu. Zapravo, čitav izgled ove jahte, došao je kao rezultat duboke alteracije načina na koji se većina tradicionalnih jahti dizajnira, sa striktnim parametrima između enterijera i eksterijera. Na ovoj jahti, enterijer i eksterijer su povezani istim stilskim jezikom, odnosno linijama, bojama i materijalima koji su harmonično povezani u jedan holistički paket.

Zuccon tim bio je inspirisan austrijskim modernim arhitektom, Adolfom Lusom i njegovim Raumplan metodom planiranja prostora, koji se bazira na različitim prostorijama koje su definisane različitim nivoima.

U jednom delu jahte, nalazi se smeštajni prostor za deset gostiju u pet kabina, uključujući i neverovatni vlasnički apartman, dok će se za sve potrebe gostiju pobrinuti posada od devet članova. Dimenzije i proporcije jahte nametnule su pravi izazov u njenom opremanju, jer je cilj bio kreiranje fluidnosti energije i zaista jedinstvene atmosfere. U tu svrhu su korišćene mat i sjajne površine, elegantno drvo, uz kombinaciju klasičnih i modernih trendova.

44Alloy jahta će imati maksimalnu brzinu od 20 ili 22 čvora, u zavisnosti od motora koji je pokreću – dva MTU M 12-V 2000 M96L ili dva MTU 16-V 2000 M96L.

Ukoliko situacija u svetu, usled pandemije korona virusa bude normalizovana, Sanlorenzo brodogradilište planira da debituje sa svojom uglađenom novom jahtom tokom sajma nautike u Kanu, u septembru.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group