Project Century X - jahta kakvu još niste videli

Više slika

Više slika

Brilijantni tim kompanije Ocean Independence predstavio je svoj spektakularni koncept superjahte, dugačak 110 metara, koji će biti završen 2024.godine…

Za stvaranje ovog umetničkog luksuznog dela potrebno je dugačkih 48 meseci, ali to svakako predstavlja rok koji će svi pravi ljubitelji elitnih plovila itekako umeti da ispoštuju. Nazvana Project Century X, ova predivna barka dolazi kao delo dizajnera Kristofera Sejmora i Karla Esča, zaduženih za neverovatno uglađene linije eksterijera, dok je na projekat osmišljanja luksuznog enterijera jahte svoj potpis stavila čuvena kompanija Theodoros Fotiadis.

Za izgradnju broda, brend Ocean Independence preporučio je renomirano italijansko brodogradilište Fincantieri, kao glavnu snagu i proizvođača jahti, koji će definitivno uspeti da ovaj zahtevan i masivan plan sprovede u delo. Ovde je reč o neverovatnom poduhvatu i velikom brodu, namenjenom za smeštanje do 14 gostiju, ali će njegovi vlasnici pre svega, imati mogućnost da uživaju u privatnoj palubi dizajniranoj kako bi im omogućila 550 m2 životnih površina.

Luksuzna jahta dolazi sa elegantnom glavnom spavaćom sobom, salonom, predivnim barom i privatnom trpezarijom. Naravno, domaćini nikada neće morati da brinu o kuvanju jer je posada koja dolazi sa njom sačinjena od 27 članova, spremnih da u svakom momentu i po svakom pitanju izađu u susret.

Tu su takođe i brojne druge prostorije namenjene komforu putnika, kao što su četiri bazena sa svežom vodom, nekoliko trpezarijskih i relaksacionih ambijenata i jahting klub sa pet zvezdica na plaži. Kada vlasnici požele da se otisnu na pučinu, posebni delovi broda dovoljno su prostrani da mogu smestiti sve vodene igračke koje danas postoje. U brodu se čak nalaze lift i heliodrom, za sve one kupce koji žele da stignu na njega sa stilom.

Dva moćna motora od 3.600 kW omogućuju jahti da dostigne 6.000 Nm obrtnog momenta, sa maksimalnom brzinom od 19 čvorova i krstarećom od 16, što su svakako više nego pristojne performanse kada se uzme u obzir njena veličina.

Sa druge strane, Project Century X luksuzna jahta, dizajnirana je sa velikim naglaskom na privatnosti, donosi obilje vrhunske opreme i zadivljujućih životnih prostora koji mogu biti potpuno prilagođeni, tako da konačan rezultat može izgledati i zvučati daleko izuzetnije od svega što možemo danas videti.  

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group