Prodaje se jahta Silvija Berluskonija

Uglađeni brod prethodno je bio u vlasništvu medijskog giganta, Ruberta Murdoka…

Kada bi ova jahta mogla da priča, svakako bi sa nama podelila brojne interesantne stvari. Nekadašnji italijanski premijer, Silvio Berluskoni, poznat po svojim divljim žurkama, odlučio je da proda svoju jahtu dužine 158 stopa, nazvanu Morning Glory, po ceni od 11 miliona dolara.

Ozloglašeni osamdesettrogodišnjak, sa nadimkom Il Cavaliere, kupio je Perini Navi jahtu 1999.godine od medijskog mogula Ruberta Murdoka, za kog je jahta napravljena po meri 1985.godine. Prema nekim navodima, Murdok je svoje treće venčanje sa Vendi Deng, održao upravo na ovoj jahti.

Berluskoni, koji je prema magazinu Forbs pre dve godine bio sto devedeseta najbogatija osoba sveta, sa procenjenim bogatstvom od osam milijardi dolara, platio je Murdoku 7.2 miliona dolara za ovu jahtu.

Od tada, pa sve do sada, milioni dolara utrošeni su na renoviranje ove jahte, a među brojnim unapređenjima, nalazi se i instalacija novih MAN dizel motora sa 850 konjskih snaga i novih generatora, uz redizajn enterijera i trupa.

Perini Navi brodogradilište je svetski poznato po kreiranju jahti koje kombinuju lepotu, eleganciju i performanse. Prema brokerima jahti, koji za sada drže ovaj listing, Morning Glory ima maksimalnu brzinu od 14.5 čvorova, kao i transokeanski raspon od 4.900 nautičkih milja, pri brzini od 10 čvorova.

Dok je bila u vlasništvu Berluskonija, jahta je neretko posećivala Karibe, a posebno Antigvu, gde kontroverzni političar i biznismen ima vikendicu, dok je tokom letnjeg perioda uglavnom mogla biti viđena u vodama francuskih i italijanskih rivijera.

Nudeći luksuzni smeštaj za do osam osoba u četiri apartmana, jahta dolazi sa jedinstvenim osobinama, poput funkcionalnog mermernog kamina, formalne trpezarije i spiralnog stepeništa. Vlasnički apartman pune širine smešten je na donjoj palubi, a sadrži glavnu radnu sobu, zajedno sa njegovim i njenim kupatilom, dok će se za potrebe svih gostiju pobrinuti posada od osam članova.

Ko će biti njen novi vlasnik, ostaje da saznamo u narednom periodu.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group