Nzuri - najluksuznija jahta ove godine

Više slika

Više slika

Ekspediciona superjahta Nzuri, kompanije Kron Design, prestavlja sve ono što možete očekivati od opake mašine tog kalibra...

Dizajnerska maestralnost, performanse, brzina i snaga, dolaze u samoj srži sedamdeset metara dugačke ekspedicione jahte, koja impresionira jakim čeličnim trupom i parcijalnom fiberglas superstrukturom. Luksuzna jahta, trenutno u svojoj konceptualnoj fazi, dostiže brzine do 22 čvora i poseduje opseg od 4.000 nautičkih milja, što je čini idealnom za dugačka putovanja u udaljene uglove planete, od hladnih polarnih regiona do užarenih galapagoskih ostrva.

Sve pomenute karakteristike svakako su očekivane od svih superjahti, a upravo uz njihovu pomoć one uspevaju da zasluže svoju titulu i ostanu na prvom mestu. Međutim, ono što Nzuri model razdvaja od svih ostalih jeste dovoljno prostora kako bi se parkirali novi autonomni EV autmobili kompanije Audi, koji još svetu nisu ni predstavljeni. Enterijerni prostor luksuzne superjahte poseduje veoma raskošan dizajn stvoren upotrebom drveta najvišeg kvaliteta i obilja mermernih površina.

Prostrana superjahta poseduje deset kabina, koje mogu ugostiti do dvadeset ljudi i posebne odeljke namenjene posadi. Glavna paluba predstavlja veliki otvoren prostor sa barom i delovima za zabavu, površinu dovoljno prostranu kako bi stala dva pomenuta Audio Quattro AI vozila. Kako njegovi tvorci navode, srce broda nalazi se u kružnom prostoru za sedenje, namenjenom uživanju u okeanskim pogledima, suptilnog dekora i posebno kreiranog nameštaja. Ovaj “dnevni boravak” tokom dana služi za uživanje, bilo na pučini ili u luci, dok se noću transformiše u trpezariju.

Pravi dragulj nove superjahte dolazi u vidu glavne spavaće sobe vlasnika, opremljene ličnom palubom i kupatilom sa tuš kabinom, kadom i saunom. Identična luksuzna iskustva nudi i glavna paluba, na kojoj je smešten veliki bazen duple uloge “touch and go” heliodroma, kao i sunčana terasa u čijem okviru možemo videti relaksacionu zonu, đakuzi kadu i beskrajne snene talasaste panorame nemirnih voda okeana.

Što se tiče zabavljanja gostiju na brodu Nzuri, tu je nekoliko intimnih površina za konverzaciju, đakuzi kada i bazeni radi zabave na suncu i veoma elegantan ambijent sa drugim barom, ležaljkama na pokretnoj palubi sa zadnje strane. Za sve koji su spremni da krenu drugim putem, Nzuri superjahta omogućuje ozbiljnu zabavu na otvorenom moru i donosi prostranu garažu u kojoj je moguće odlagati čak dva glisera i šest džet skija.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group