Neverovatna istraživačka jahta na nuklearni pogon

Više slika

Više slika

Ovaj istraživački brod nije ni nalik bilo kom drugom koji smo imali prilike da vidimo, a ukoliko pročitate čitav tekst i sami ćete uvideti zašto…

Ispunjen zelenim tehnologijama, ‘naučnom sferom’ i kapacitetom za više od 400 ljudi, ovaj brod dobio je ekskluzivni naziv Earth 300 i predstavlja delo Iddes Yacht brodogradilišta. Kako ovaj navodi brend, jahta u sebi spaja nauku i istraživanje kako bi se suočila sa najvećim izazovima naše planete, dok je dizajnirana sa genijalnom tehnologijom na umu. Komentarišući, izvršni direktor ovog projekta, Aron Olivera, izjavio je: “Ovaj brod će predstaviti elemente viđene na kruzerima, istraživačkim, naučnim i luksuznim jahtama, ali u svojoj biti, neće zapravo biti nijedna od njih”.

Dodajući, nautički arhitekta Ivan Salas Džeferson izjavio je: “Želeli smo da kreiramo dizajn koji će inspirisati… Kada čovek pogleda u njenu sferu, želimo da bude inspirisan i da oseti želju da zaštiti našu planetu. Kada uđe u sferu, koja sada u sebi sadrži čitav naučni grad, i oseti akciju naučnih radova, želimo da svaki čovek bude inspirisan da postane alhemičar globalnih rešenja”.

Earth 300 koncept pokreće Molten Salt Reactors i u potpunosti je oslobođen štetnih emisija. Kao što smo naveli, u svojoj gigantskoj sferi sadrži čitav naučni grad, palubu za opservaciju, jarbol dužine 46 metara i prostor koji je u celini posvećen naučnom istraživanju i ekspedicijama.

Takođe, jahta u sebi skriva podvodna vozila i smeštaj za 160 naučnika, 20 eksperata, 20 studenata, 40 VIP gostiju i 165 članova posade. I dok je preliminarna konceptualizacija jahte gotova, Earth 300 projekat će zvanično biti završen 2025. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group