Nemesis One - najbrža jahta na svetu

Više slika

Više slika

Nemesis Yachts brend i dalje ima jasnu viziju budućnosti nautike, iako se čitav svet oko nas promenio…

Upravo ta vizija može biti viđena u njihovom najnovijem konceptu superjahte, visoko-tehnološkom katamaranu sa nultim emisijama, koji će oboriti sve brzinske rekorde. Nazvan Nemesis One, ovo je zapravo hidrokrilni katamaran, koji može dostići brzinu od 50 čvorova. Koliko god da vam to sjajno zvuči, znajte da ćete biti podjednako oduševljeni njegovom tehnologijom, koja sadrži hidrogenski i solarni sistem propulzije, motorizovano jedro i autonomne sposobnosti.

Nemesis nam odvažno obećava da će ovo biti “najbrža jahta na svetu u svojoj grupi”. Brod, za koji iz kompanije kažu da je više nalik borbenom avionu nego jahti za jedrenje, ima brzinu krstarenja od 35 čvorova što je svakako poprilično brzo, ali nije ništa u poređenju sa 50 čvorova koje može razviti kada su njegova kompjuterski kontrolisana krila u potpunosti aktivirana.

Nemesis One može leteti preko vode zahvaljujući svom zaista naprednom sistemu propulzije sa hidrogenskim ćelijama. On takođe dobija snagu od seta električnih baterija, kao i krovnih solarnih panela. Čitav sistem propulzije odgovoran je za samo 18 čvorova brzine, dok ostatak dolazi od automatizovanog Oceanwings jedra. Kompjuterski kontrolisano jedro automatski prilagođava ugao, krivinu i zavoj kako bi se izborio sa vetrom i vremenskim uslovima 2.6 puta bolje od tradicionalnog jedra. Ipak, to nije sva tehnologija koja može raditi samostalno, jer su tu LIDAR sistemi koji će se pobrinti da vas drže podalje od nevolje.

Pored sve ove tehnologije i naprednih detalja, jahta vam može ponuditi mnogo toga u formi veličanstvenog enterijera, koji nas asocira na raskošne palate. Zasnovano na renderima, enterijer jahte dizajniran je da podseća na ultra-luksuzni hotel. “Životni moduli” broda se mogu odvojiti i zameniti u zavisnosti od okolnosti, dok se takođe mogu u potpunosti ukloniti, ukoliko odlučite da vam je potrebna munjevito brza mašina.

Kao što je to obično slučaj sa konceptima, a posebno onim koji u nama bude najviše uzbuđenja, dodatnih informacija o datumu lansiranja, ceni i sličnim za sada još uvek nemamo. Budući da je slavni brend predstavio smanjeni prototip broda, nadamo se da će se zvanično lansiranje desiti mnogo ranije, nego što bi to obično bilo.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group