Najveća turska super jahta

Iako je mnogima poznata po kebabima i baklavama, u svetu nautike, Turska se zapravo nalazi na trećem mestu…

Turska ima veliki broj brendova koji se bave konstrukcijom jahti, uključujući Sirena, Turquoise, Dunya, Vicem i dosta manjih brodogradilišta. Brodogradilište Bilgin je ove nedelje lansiralo najveću superjahtu Turske, koja je dugačka osamdeset metara, ima tri palube i brojne druge detalje. Nova jahta će svom vlasniku biti dostavljena početkom leta, a sasvim smo sigurni da će on u njoj uživati. Pored ove jahte, Bilgin kompanija ima još dva projekta u konstrukciji, koji takođe imaju dužinu od osamdeset metara, uz jedan model dužine 67 metara koji će biti lansiran 2022.godine.

Ova serija, sa čeličnim trupovima i aluminijumskim superstrukturama, dobila je specijalni sistem filtriranja, zahvaljujući kom ne ostavlja svoj traj u našem okruženju. Nova tehnologija obećava da će i brojne druge tvorce jahti pogurati u dobrom pravcu, kada se radi o održivosti i ekološkom očuvanju.

Eksterijer nove jahte ima zaista interesantnu dihotomiju – on je uglađen, dok istovremeno maksimizuje prostor enterijera. “Kreirali smo zaista atraktivnu jahtu sa uglađenim i zavodljivim profilima, izbegavajući istovremeno dizajnerski kliše”, izjavio je Emrekan Ozgun, CEO istanbulske dizajnerske kompanije, opisujući često kockasti oblik drugih jahti ove veličine. “Porast životnih prostora svakako rezultira krupnim dizajnima. Kao kontrast tome, Bilgin 263 ima stav dizajna koji će dominirati sektorom nautike širom sveta”.

Londonski H2 Yacht Design studio kreirao je enterijer ove jahte, stvarajući snažne kontraste sa Macassar abonosom, eukaliptusom i nekoliko vrsta mermera. Vlasnik jahte je želeo raspored koji je sasvim jedinstven i podređen njegovim potrebama.

Na kraju, možemo još reći da ova jahta ima maksimalnu brzinu od 20 čvorova, uz brzinu krstarenja od 12. Izgrađena da se slaže sa brojnim propisima sveta nautike, nova jahta nije samo najveća superjahta koja dolazi iz Turske, već je i ekološki najsvesnija u svojoj klasi.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group