Najveća privatna superjahta na svetu

Poznati mornarički dizajner i arhitekta "Espen Øino" otkrio je sveže dizajnersko plovilo od 282 metara, koje se naziva "najvećom privatnom superjahtom na svetu" i "sledećom generacijom luksuznih superskih jahti".

Ova superjahta nosi naziv Njord i takođe predstavlja i istraživački brod, a biće opremljena opremom za obavljanje naučnih i okeanografskih misija tokom svojih putovanja.

Trenutno, Njord postoji samo kao idejni projekat i koncept, ali dizajner veruje da bi datum isporuke 2024.godine mogao biti moguć i da je trenutno u potrazi za brodogradilištem koje bi moglo da preduzme projekat.

Masivno luksuzno plovilo sadrži 12 paluba i 118 privatnih rezidencija. Svaka od ovih stambenih jedinica može se prilagoditi u 20 različitih konfiguracija i imaće dnevni boravak sa pogledom na more i pristup otvorenim terasama. Kupci će moći birati između dvosobnih i šestosobnih stanova koji se prostiru na 116 do 800 kvadratnih metara.Pored toga, plovilo ima i prostor za 16 apartmana za goste i batlere.

Sadržaji u ponudi za goste uključuju mesta za sunčanje i odmaranje na krmi, centralni bazen s morskom vodom, dva dodatna slatkovodna bazena, zatvoreni hidro bazen, razne vellness objekte, noćni klub, džez salon, i još mnogo toga. Superjahta će takođe imati podvodne bespilotne letelice, podmornice i čak dva helikoptera Airbus ACH 160 sa dometom od 400 nautičkih milja. 

Cena još uvek nije poznata, ali se pretpostavlja da će biti reč o cifri sa velikim brojem nula.

Foto:Luxurylaunches

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group