Najbolja jahta za istraživanje na svetu

Ruski dizajner superjahti, Maks Živov, skoro se udružio sa turskom kompanijom za nautičku arhitekturu, Otobot i brodogradilištem U4, kako bi zajedno kreirali vrhunski istraživačku jahtu, koja će biti deo nove Neo Explorer serije.

Nazvana 130 Viatorem, ova elegantna jahta dolazi sa enterijerom koji je takođe dizajniran u Rusiji, u studiju Quadrum dizajnerskog biroa. Viatorem će imati dovoljno mesta za do deset osoba, sa velikim master apartmanom koji će usrećiti vlasnike jahte svojim privatnim portabl balkonom, uz dodatne četiri prostrane kabine za goste. Jahta će takođe imati i beach klub, koji će gostima dati priliku da se opuštaju sa stilom, sa velikom platformom za plivanje.

130 Viatorem jahta ima takođe i platformu za sunčanje, sa barom napred i kružnim spa bazenom nazad, koju u sredini krase široke ležaljke. U enterijeru, masivni prozori će propustiti veliku količinu prirodne svetlosti, dok će gosti moći da uživaju pogledu na pučinu.

Jahta je dizajnirana sa čeličnim trupom i aluminijumskom superstrukturom, ali može biti konstruisana i sa kompletnom sendvič kompozitnom superstrukturom. Njen elegantni i lagani trup je veoma efikasan, zbog čega je veoma ekonomičan po pitanju potrošnje goriva.

Viatorem jahtu će pokretati dva glavna dizel motora, sa stabilizatorima koji će joj omogućiti da krstari udobno čak i kada je more uzburkano.

Lux Life

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group