Nadal prodaje svoju jahtu

Superzvezda sveta tenisa, Rafael Nadal, nada se da će uspeti da proda svoju voljenu motornu jahtu, koj je nazvao Betoven zbog svoje ljubavi prema klasičnoj muzici…

Slavni Španac je upravo stavio na prodaju svoju italijansku MCY 76 jahtu, koju je kupio pre tri godine. Kao delo Monte Carlo Yachts brodogradilišta, Nadalova jahta je spolja i iznutra dizajnirana od strane slavne venecijanske kompanije za nautičku arhitekturu, Nuvolari Lenard. Njegovu jahtu pokreću twin MAN 1.400 hp V12 motori, pa Betoven ima maksimalnu brzinu od 31 čvora, dok srećno krstari pri brzini od 26 čvorova.

Sa cenom od 2.6 miliona evra, jahta je opisana kao savršeno očuvana, sa malo radnih sati i svim plaćenim porezima. Nadal, koji inače ima trideset tri godine, zaista je obožavao svoju jahtu plavog trupa, a u protekle tri godine, bio je redovna zvezda društvenih mreža i tabloida, zahvaljujući slikama na jahti.

U skoro datom intervjuu, Nadal je izjavio da ga jahting opušta nakon konstantnog putovanja: “Kada sam na svojoj jahti, mogu da odem, kada želim da odem. Moj brod se nalazi na minut od moje kuće automobilom, tako da u svakom momentu mogu da se odlučim da negde odem i sutradan se vratim. To mi daje priliku da se opustim”.

On je takođe rekao da se odlučio na kupovinu MCY 76 jahte nakon što je posetio sajam nautike u Kanu 2013.godine. Prethodno, on je posedovao Princess V62, a želeo je brod sa više prostora, uglađenijim, modernijim i više sportski orijentisanim dizajnom.

Sarađujući sa Nuvolari Lenard, osvajač osamnaest Grand Slam titular naručio je Betoven jahtu sa mediteranski plavim trupom i belim detaljima, zajedno sa karbonskim krovom koji se može sklopiti.

U enterijeru, on se odlučio za raspored sa četiri kabine i master apartmanom pune širine, dok se od boja najviše mogu primetiti siva i nežna bež. On takođe ima i dosta televizora na svojoj jahti, jer ponekad voli da živi na njoj, uživa na sofi i gleda svoje omiljene serije.

Nismo sigurni šta će Rafa raditi kada proda svoju jahtu, ali je malo verovatno da će kupiti daleko veći brod. Njegova luka Porto Kristo na jugoistočnoj obali Majorke može primiti jahte sa maksimalnom dužinom od dvadeset pet metara.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group