Mega jahta od 800 miliona dolara

Upoznajte Valkyrie Project jahtu, mega brod koji će zapravo biti najveća privatna jahta ikada konstruisana, sa dužinom koja je veća od dva fudbalska stadiona…

Mereći neverovatnih 229 metara, ova jahta će biti samo četrdeset metara kraća od Titanika, a istovremeno će srušiti rekord koji trenutno drži Azzam, jahta dugačka 180 metara, koja je u vlasništvu vođe Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kalifa bin Zajed Al Nahjana.

Valkyrie projekat je delo Čulun Parka, koji je sarađivao sa dizajnernima jahti iz Palmer Johnsons, kako bi ostvario svoju ideju najveće privatne jahte na svetu. “Valkyrie Project je moja teza, koja je dobila podršku Palmer Johnson na Kraljevskoj Akademiji umetnosti u Londonu. Bilo mi je potrebno osam meseci da je dizajniram”, kaže tridesetšestogodišnji Čulun Park.

Umesto lične igračke nekog milijardera, Park želi da njegova megajahta bude korišćena kao plutajuća kuća zabave, u kojoj bi javnost mogla da uživa. Ovaj brod je dizajniran tako da može udobno smestiti 52 gosta i 92 člana posade, a sadrži jednu palubu koja je namenjena samo vlasniku. Opremljena sopstvenim kazinom, pozorištem, restoranima, heliodromom i umetničkim galerijama, ova jahta može krstariti udobno pri brzini od 25 čvorova.

Dizajner kaže da će brod biti kreiran od aluminijuma i specijalne karbonske strukture, kako bi bio što lakši. Dizajn broda je takođe jedinstven. “Kada sam odlučio da budem dizajner jahti, shvatio sam da su mnoge jahte bele i naslagane kao svadbene torte. Zato sam bio odlučan u nameri da dizajniram jedinstveni brod koji će se izdvajati”, kaže Park.

Prema njegovim rečima, konstrukcija Valkyrie Project jahte će koštati oko osamsto miliona dolara, a on već sada ima nekoliko veoma interesantnih ponuda. Ipak, za sada, još uvek nije potpisao nijedan ugovor.

Lux Life

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group