Magnet - katamaran za obilazak sveta

Više slika

Više slika

Sa svoje tri palube i twin-trupom, superjahta koja je nastala kao delo Metal Shark Yachts brenda je zaista drugačija od svih drugih i ima prelazni opseg koji je četiri puta veći u odnosu na druge jahte istih dimenzija…

Brodogradilište iz Luizijane, koje je poznato po svojim komercijalnim brodovima, lansiralo je svoju prvu aluminijumsku superjahtu. Metal Shark brend nedavno je zvanično predstavio Magnet, neverovatni katamaran sa tri palube koji je prvi iz njihove 48-meter serije. Magnet jahta je konstruisana za vlasnika iz Majamija, koji je sarađivao sa njihovim brendom proteklih deset godina.

“Vlasnik je imao unikatnu viziju za jahtu, dok smo i mi imali neke ideje. Uspeli smo da se uskladimo i kreiramo sasvim novi dizajn katamarana”, izjavio je Metal Shark CEO, Kris Alard. Vlasnik broda, Džordž Valner, želeo je “ozbiljni, otporni i svrsishodni brod koji može doći do udaljenih, netaknutih destinacija, do kojih se ne može doći avionom”. On je takođe želeo brod koji može ostati na tim lokacijama tokom dužih vremenskih perioda, a da pritom ne mora da se oslanja na veliku posadu. “Format katamarana nudi izobilje prostora i unikatnu stabilnu viziju”, izjavio je Valner.

Metal Shark brodogradilište sarađivalo je sa australijskim specijalistom za dizajn katamarana, Incat Crowther, na dizajnu trupa. Sa twin 2.600 KS MTU dizel motorima, ovaj brod može dostići maksimalnu brzinu od 50 kilometara na čas. U svom najefikasnijem režimu, pri brzini od 18 kilometara na čas, jahta ima prelazni opseg od 12.000 milja, odnosno 20.000 kilometara, što znači da može krstariti od istočne obale Amerike, do zapadnih obala Evrope i nazad – dva puta.

Pored svog neverovatnog prelaznog opsega, Magnet nam nudi eksterijer koji je sasvim drugačiji od onih koji postoje na tržištu. “Kada ste unutar jahte, imate osećaj da ste u dekadentnom stanu. To zaista podiže ekskluzivnost i uživanje koje ovaj brod nudi”, izjavio je njegov vlasnik.

S obzirom na to da je ovo katamaran, enterijer ima inherentno više prostora na palubi u odnosu na jahtu sa jednim trupom slične veličine, dok takođe poseduje specijalnu platformu za uranjanje na krmi, kao i kran za lansiranje i ankerisanje igračaka za vodu, tendera ili bilo kakvog tovara.

Enterijer Magnet jahte trenutno se oprema u Fort Lauderdale-u, sa originalnim umetničkim delima i dekorom. Alard kaže da će izgledati neformalnije od ostalih jahti slične veličine, uglavnom zato što vlasnik želi da uživa u pogledima na okolinu kroz glazirane površine i ne želi da bude opterećen teškim, formalnim enterijerom. Dvostruki trupovi stvoriće obilje prostora za smeštaj posade, vinski podrum i snabdevanje rashladnim uređajima za daleka putovanja.

Gornje tri palube su rezervisane za vlasnike i goste. Palube za sunčanje imaju trpezarijske prostore na otvorenom, bar sa frižiderom i ledomatom i leteći most za pogled na zalazak sunca. Alard kaže da se linija Metal Shark Yachts može u potpunosti prilagoditi svakom vlasniku.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group